Harri Saukkomaan perustaman kriisiviestintätoimisto Tekirin liikevaihto kasvoi viime vuonna hieman 3,95 miljoonaan euroon, mutta liiketulos laski noin 524 000 euroon edellisvuoden 702 000 eurosta.

Tulosta pienensivät muun muassa uudet rekrytoinnit. Yrityksellä on nyt 35 työntekijää ja muutamia osa-aikaisia neuvonantajia, joista uusin kiinnitys on Sitran entinen yliasiamies, Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

Tekirin mukaan kasvua toivat viime vuonna erityisesti talous- ja sijoittajaviestinnän palvelut sekä strategisen viestinnän ja suunnittelun konsultointi.

Yritys on viime aikoina laajentanut toimintaansa työyhteisöviestintään sekä vastuullisuuden ja ilmastonmuutoksen konsultointiin. Kriisiviestintä tuo liikevaihdosta nykyään noin neljänneksen.

Alkuvuosi on käynnistynyt Saukkomaan mukaan erittäin hyvin. Koronaepidemian tuomat vaikeudet yrityskentässä ovat tuoneet Tekirille lisää tekemistä.

”Korona-aika on vaativan viestinnän, osittain kriisiviestinnän aikaa. Toki jotkut projektit ovat lykkääntyneet ja peruuntuneet. Tilanne on tänä vuonna silti aika lailla sen näköinen kuin mitä olimme budjetoineetkin, ja viime vuoteen verrattuna on selvää kasvua.”

”Katsomme tarkasti, miten tilanne kehittyy, mutta meillä ei ole juuri nyt mitään erityistä huolta”, hän sanoo. Saukkomaa on Tekirin hallituksen puheenjohtaja.

Toimiston väki on Saukkomaan mukaan tällä hetkellä täydessä vahvuudessaan etätöissä.

Vuonna 2008 perustettu Tekir on toissavuoden luvuilla Suomen neljänneksi suurin viestintätoimisto Milttonin, Hill+Knowltonin ja Ellun Kanojen jälkeen.

Yrityksen alkuaikoina Saukkomaa toimi muun muassa kaivosyhtiö Talvivaaran ja Pekka Perän viestintävalmentajana.