Ennen koronapandemiaa toimitusjohtaja Pat Gelsingerin mukaan VMwaren työntekijöistä noin 20 prosenttia teki etätöitä. Jatkossa toimitusjohtaja uskoo luvun asettuvan 50-60 prosentin tasolle.

Eikä hän usko yrityksensä olevan tässä suhteessa poikkeustapaus. Päinvastoin: mies uskoo tilanteen johtavan pitkäaikaisiin muutoksiin ja etätyön kasvuun.

CNBC:n Squawk on the Street -talousohjelma haastatteli Gelsingeriä perjantaina Piilaakson etätyömuutoksista.

Aiemmin Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg arveli, että Facebookin työntekijöistä jopa 50 prosenttia voi tehdä töitä etänä viiden tai kymmenen vuoden päästä. Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey on ilmoittanut, että hänen yrityksissään Twitterissä ja Squaressa etätyöskentelylupaa jatketaan tulevaisuuteen rajattomasti.

”Joskus kestää vuosikymmenen, että tapahtuu viikon verran kehitystä. Joskus viikossa tapahtuukin vuosikymmenen edestä kehitystä. Yhtäkkiä opetuksessa, terveydenhoidossa ja etätyössä otetaan suuria harppauksia eteenpäin”, Gelsinger sanoo.

VMwarella on 31 000 työntekijää maailmanlaajuisesti 169 toimistossa. Tulevaisuudessa osa pienemmistä toimistoista saatetaan sulkea, mutta Piilaaksossa olevan pääkonttorin tulevaisuutta kehitys ei toimitusjohtajan mukaan uhkaa.

Gelsinger uskoo, että etätyön ja digiharppauksen myötä ohjelmistoala ja pilviteknologiaan nojaava ala tulevat taloudellisesti voimaan paremmin kuin talous muutoin. VMwaren kannalta monet sen liiketoimintayksiköt, kuten Workspace ONE ja Carbon Black, ovat kriittisiä etänä ja hajautetusti toimivalle työvoimalle yrityksissä.