REKRYTOINNIT

Seppo Määttänen 11.10.2005 14:56 päivitetty 4.2.2016 10:16

Telaranta Hekun toimariksi

Reprostudio & Hekun Petri Telaranta lähtee ensi perjantaina kotiin vielä varatoimitusjohtajana, mutta palaa maanantaina työpaikalleen Hekun toimitusjohtajana. Hekun palveluksessa Telaranta on ollut vuodesta vuodesta 1992.

Marraskuussa Telaranta saa aisaparikseen ja yhtiön nopeimmin kasvavan tuotantoyksikön Reservin vetäjäksi mainonnan ja mediamyynnin konkarin Ilkka Kurjen. Kurki johti viime vuosikymmenellä yhdeksän vuotta SEK & Greyssä Fanny-ryhmää. SEKistä Kurki siirtyi Alma Median suurin toivein käynnistämän poikkimediallisen avainasiakkuusyksikön vetäjäksi. Pesti päättyi viime vuodenvaihteessa Alman mullistusten alkaessa.

Kurki saa Hekussa vastuulleen myös yhtiön kasvustrategian kannalta keskeisen aineistonhallinnan Datahotelleineen. Digitaalinen aineistonhallinta on kansainvälistyvien suomalaisyhtiöiden ja maanlaajuisesti toimivien yritysten brändinhallinnan kannalta keskeinen palvelu.

Heku on ollut tänä vuonna melkoisessa myllerryksessä siinä missä koko mainonnan suunnittelun ja tuotannon ketjukin. Yhtiön vahvuudesta on vuodessa lähtenyt 25 ihmistä muiden muassa perustajakaksikko Timo Raunio ja Hannu Luomanen. Raunio tosin jatkaa yhtiön hallituksessa. Viimeksi Hekun jätti myyntijohtaja Marika Bergroth.

Petri Telaranta kuittaa menneet menneiksi ja sanoo Hekun pitävän paikkansa Suomen suurimpana ja halutuimpana mainonnan tuotantotoimistona. Telaranta sanoo yhtiön markkinoinnin palaavan hyviksi koetuille uomilleen.

Hekun johtoryhmän muodostavat Telarannan ja Kurjen lisäksi uusi myyntijohtaja, jonka rekrytointi on kalkkiviivoilla. Nimeä Telaranta ei vielä paljasta.

Hekun liikevaihto nousee tänä vuonna noin 13 miljoonaan euroon. Tästä Kurjen tontilla oleva Reservi tuo hitusen alle kolme miljoonaa.

Heku kuuluu muun muassa Metallitekniikka- ja M&M-lehtiä kustantavaan Talentum-konserniin. Yhtymäkartalla Heku sijoittuu Talentum Premedia Oy:hyn.