Helsinki Reds ja Telia aloittavat joukkueyhteistyön. Tämän lisäksi yhteistyökumppanit aloittavat nuorisotoiminnan, jonka tarkoituksena on auttaa nuoria e-urheilijalupauksia pääsemään lajin huipulle. Telian e-urheilutiimin Niklas Segercrantzin mukaan tavoitteena on luoda ohjelma, jossa nuoria valmennetaan säännöllisellä syklillä.

"Yhteistyö Helsinki Redsin kanssa on luontevaa jatkoa Telian e-urheilutoiminnalle. Olemme halunneet alun alkaen tehdä Suomesta e-urheilun kärkimaan ja auttaa suomalaisia kilpapelaajia ensin Suomen ja sitten maailman huipulle. Redsillä on osaamista seura- ja nuorisotoiminnasta HIFK:n organisaation kautta."

Telia tarjoaa Helsinki Redsin kanssa nuorille harjoitustiloja, joissa he pääsevät treenaamaan ja saavat uusia työkaluja pelaamisensa kehittämiseksi. Opetukseen osallistuu kokeneita nuorisovalmentajia ja e-urheilutähtiä.

"Saatamme myös järjestää Helsinki Redsin kanssa leirejä. Kaikkea emme ole vielä sopineet."

Toiminta aloitetaan Helsingissä pilottikokeilulla, joka on suunnattu 13–17-vuotiaille. Telia ja Reds kertovat suunnitelmista tarkemmin elokuussa Assembly Summer 2019 -festivaaleilla.

”Viime vuosina Telia on ottanut jättiläisloikkia suomalaisen e-urheilun edistämiseksi. Teleoperaattorit ovat tärkeä osa pelaamista, ja olemme ylpeitä saadessamme olla osa kokonaisuutta tuomalla monipuolisen valmennusosaamisemme mukaan palettiin. Pelitaitojen kehittämisen lisäksi on tärkeää ohjata nuoria harrastamaan e-urheilua tasapainossa elämän muiden osa-alueiden kanssa”, Helsinki Redsin manager Christer Kasurinen kertoo tiedotteessa.

Telia lanseerasi helmikuussa oman e-urheilusarjansa Telia Esports Seriesin. Kyseessä on jatkuva e-urheilusarja, jossa pelaajat voivat säännöllisesti pelata ja kehittyä. Telian visiona on, että sarja houkuttelee mukaansa kaikentasoisia kilpapelaajia ruohonjuuritasolta maan ykköstiimeihin asti.

Helsinki Reds on vuonna 2016 perustettu suomalainen e-urheiluseura, joka toimii osana helsinkiläiskiekkojoukkue HIFK:ta. Redsillä on pelaajia Hearthstonessa, Fortnitessa ja Counter-Strike: Global Offensivessa.