Teosto ja YouTube ovat uusineet sopimuksensa musiikin käytöstä Suomen YouTube-palvelussa. Sopimus varmistaa, että Teoston asiakkaana oleville musiikintekijöille ja -kustantajille maksetaan korvaus, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTubessa Suomessa.

Kiista kulminoitui viime marraskuun lopussa, kun youTube esti kaikkien suomalaisten artistien musiikin kuuntelun. Teosto ja Google olivat jo silloin neuvotelleet pitkään lisenssisopimuksesta.

Nyt uusi sopimus on vihdoin allekirjoitettu. Teosto kertoo sivuillaan, että sopimus kattaa Teoston edustaman, kotimaisen ja ulkomaisen repertoaarin videoissa, joita suoratoistetaan YouTube-palvelussa Suomen alueella. Teoston edustamat oikeudenomistajat saavat korvauksia, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTuben kautta Suomessa. Tuloa muodostuu, kun YouTuben kumppaniohjelmaan kuuluvissa videoissa esitetään mainoksia.

Käytännössä Teoston oikeudenomistajat saavat korvauksia, kun YouTube saa luotua palvelulla tuloa.

Musiikintekijät ja -kustantajat voivat käyttää jatkossakin YouTubea oman musiikkinsa jakelukanavana. Samoin myös YouTuben käyttäjät voivat edelleen nauttia haluamistaan musiikkia sisältävistä videoista.

"Olemme tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen musiikinkäytöstä YouTubessa. Tavoitteemme on, että musiikintekijät ja -kustantajat saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan käytetään. Haluamme, että musiikkia on mahdollisimman paljon kuluttajien saatavilla, ja että musiikin ystävät voivat nauttia musiikkisisällöistä mahdollisimman helposti", Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä kommentoi.

"Sopimuksen uusiminen Teoston kanssa on tärkeä askel tavoitteessamme varmistaa arvonluonti musiikin tekijöille sekä paras mahdollinen kokemus suomalaisille kuluttajille", sanoo YouTuben, kansainvälisen musiikin julkaisemiskumppanuuksista vastaava johtaja Sami Valkonen sanoo.