Kirjailija Sofi Oksanen näyttää itsestään jälleen uuden puolen.

”Tervetuloa kirjailijan koronakeittiöön ja etäopetushetkeen. Tänään tehdään tonnikalapiirakkaa”, Oksanen tervehtii katselijoita Koronakeittiö-lähetyksessä.

Oksanen aloitti livelähetysten sarjan Instagramissa tämän viikon tiistaina. Tiedotteen mukaan Oksanen haluaa tuoda hieman kepeyttä vakavien koronauutisten keskelle, ja koska lasten etäopetuksessa on ”aikamoinen kakku” sekä opettajille sekä etätöitä tekeville vanhemmille.

Lähetys tulee suorana Oksasen omasta keittiöstä, ja kokkauksen lomassa hän esittelee kirjasuosituksia ja vastailee katselijoiden kysymyksiin. Oksanen haluaa tarjota apuaan myös äidinkielen opettajille: Oksasen romaaneja käytetään oppimateriaalina monissa kouluissa, joten jokaisessa jaksossa käydään myös läpi yksi Oksasen oma kirja. Ensimmäisessä jaksossa käsiteltiin Stalinin lehmät ja toisessa Baby Jane. Seuraavassa, ensi viikon tiistaina tulevassa jaksossa, Oksanen käsittelee Puhdistus-teoksensa.

Kokkaus ei jää kuitenkaan toissijaiseksi livelähetyksissä.

”Ajatuksena on, että tehdään säilyvistä asioista jotain herkullista kaikille”, Oksanen luonnehtii kokkausvalintojaan ensimmäisen jakson aluksi.

Ensimmäisessä jaksossa hän valmistaa glitterillä koristeltuja kookospalleroita. Toisessa jaksossa aiheina ovat tonnikalapiirakka, nykykirjallisuuden trendit ja tekstianalyysin teko.

Ensimmäiset kaksi lähetystä ovat saavuttaneet sosiaalisessa mediassa niin suuren suosion, että kirjailija on päättänyt jatkaa niitä kaksi kertaa viikossa aina pääsiäiseen saakka. IG-live on käynnissä Oksasen Instagram-tilillä tiistaisin ja torstaisin klo 19 alkaen. Lähetystallenteet resepteineen ja kirjavinkkilistoineen ovat katsottavissa sekä Oksasen Facebook-sivuilla että YouTube-kanavalla aina liveä seuraavana päivänä.