Eurooppalainen Bauer Media ostaa pohjoismaisen SBS Discovery Radio n. Yrityskauppa odottaa vielä viranomaisten hyväksyntää.

SBS Discovery Radion radiokanavia ovat Suomessa The Voice, Iskelmä ja Radio City, Ruotsissa Mix Megapol, Norjassa Radio Norge ja Tanskassa Nova.

Yhtiön kanavat tavoittavat viikoittain yli 10 miljoonaa kuuntelijaa, joista Suomessa 1,6 miljoonaa kuuntelijaa.

"SBS Discovery Radiolla on vahvoja brändejä, joita yhdistävät lahjakkaat juontajat ja osaava johto. Yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet kasvuun maissa, jotka rakastavat radiota. Yleisesti ottaen radiolla on lupaavat tulevaisuudennäkymät, ja odotammekin SBS:ltä nopeaa kasvua ja digitaalista kehitystä yhteistyössä Bauerin laajentuvan Ison-Britannian radiotoiminnan kanssa", kommentoi yrityskauppaa johtava Bauer Media UK:n toimitusjohtaja Paul Keenan tiedotteessa.

Discovery Communications ilta pohjoismaisia radiokanavia ostava Bauer Media on Euroopan johtavia kaupallisia radiotoimijoita. Isossa-Britanniassa Bauer omistaa yli 60 radiokanavaa, maanlaajuisista brändeistä muun muassa Kissin, Magicin ja Absolute Radion sekä paikallisten brändien Bauer City Networkin. Lisäksi Bauerilla on 50 radiokanavaa Puolassa. Bauer Media omistaa myös radiokanavan Slovakiassa ja 25 prosentin osuuden Saksan Radio Hamburgista.