Kiinalainen uusivuosi on oivallista aikaa levittää kulkutauteja maailman väkirikkaimmassa maassa, sillä ihmiset matkustavat huomattavan paljon. Samaan aikaan liikkuvat myös niin sanotut punaiset kirjekuoret, jotka sisältävät rahaa.

Kyseessä on traditio, jota toteutetaan tärkeinä juhlapäivinä mutta aivan erityisesti uutena vuotena. Kuoret kulkevat perinteen mukaan vanhemmilta ja isovanhemmilta lapsille ja lapsenlapsille.

Kun tämän yhdistää tutkimustietoon siitä, että käteisessä on jos jonkinlaisia pöpöjä, voidaan väittää tautien leviävän myös punaisten kuorien mukana ja vieläpä varsin riskialttiille ryhmälle.

Unileverille kuuluva antibakteerinen saippuabrändi Lifebuoy keksi toimistonsa BBH Chinan kanssa vuonna 2015 rakentaa kampanjan tämän ajatuksen ympärille. Kampanjaa varten valmistettiin saippuasta tehtyjä kirjekuoria, joilla pystyi pesemään kätensä.

Jo ensimmäinen kampanjavuosi nosti brändin tunnettuutta 17 prosentilla ja kuoret tavoittivat 270 000 kotitaloutta.

Seuraavana vuonna kuoria jaettiin hyväntekeväisyysjärjestöjen avulla puoli miljoonaa ja näkyvyyttä tehostettiin ulkomainoskampanjalla, joka pyöri noin 5 500 näytöllä ja 360 juna-asemalla ympäri Kiinaa. Seuraus oli jättimenestys Unileverille, ja jos osallisten omiin tietoihin on uskominen, myös kiinalaisille. Kampanja sai laajamittaista huomiota maan mediassa ja keskustelu jatkui myös uudenvuoden jälkeen. Maailmanlaajuisesti saavutettiin 1,8 miljardia medianäyttöä ja myynti kasvoi 39 prosenttia. Lisäksi Lifebuoy väittää suojanneensa 14,7 miljoonaa lasta tartunnoilta vuonna 2016.

Kampanja pääsi vuonna 2016 Cannes Lionsin PR-kategorian shortlistille ja saavutti pronssisen leijonan.