Koronakriisi näkyy TikTokin kasvavana käyttäjämääränä. Uutistoimisto Bloombergin mukaan noin neljäsosa Britannian asukkaista käyttää TikTokia kuukausittain, sillä 17 miljoonaa brittiä kertoo käyttävänsä palvelua yli tunnin päivässä.

TikTokin käyttäjäluvut ovat kasvaneet koronakevään erityisesti aikana: vielä alkuvuodesta TikTokilla oli Britanniassa 10 miljoonaa aktiivista käyttäjää. TikTokilla on Euroopassa tällä hetkellä noin 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää, mikä vastaa Yhdysvaltojen käyttäjämäärää. Luvut perustuvat TikTokin yritysmyyntiosaston esittämiin lukuihin, jotka Bloomberg on nähnyt.

Kiinalaisen Bytedancen omistama videopalvelu haastaa kasvuvauhdillaan esimerkiksi Facebookin, joka on Britanniassa edelleen 37 miljoonan käyttäjän jättiläinen. TikTokin kasvu on ollut Britanniassa räjähdysmäistä, sillä palvelu on kasvattanut käyttäjäkuntansa kolmessa vuodessa. Maailmanlaajuisesti TikTokilla on 690 miljoonaa käyttäjää, kun taas Facebookilla käyttäjiä on 2,7 miljardia.

Vaikka Britanniasta löytyy Euroopan tasolla eniten palvelun käyttäjiä, TikTokin mukaan norjalaiset käyttävät palvelua sitoutuneemmin. TikTokin mukaan 1,2 miljoonaa norjalaista avaa sovelluksen jopa 17 kertaa päivän ja käyttää palvelun parissa keskimäärin 74 minuuttia vuorokaudessa. Britit käyttävät TikTokia keskimäärin 66 minuuttia päivässä ja avaavat sovelluksen 13 kertaa vuorokaudessa.

TikTok on erityisesti naisten suosiossa. Britanniassa palvelun käyttäjistä 65 prosenttia on naisia, ja Espanjassa taas 8,8 miljoonasta käyttäjästä miltei kolmasosa on naisia. Ruotsissa ja Norjassa sukupuolijakauma on tasaisempi, sillä maissa hieman yli puolet, noin 56 prosenttia, TikTokin käyttäjäkunnasta on naisia.

Vaikka TikTok voidaan mieltää lasten ja nuorten someympäristöksi, myös nuoret aikuiset viihtyvät lyhyiden videoiden parissa hyvin. Britanniassa 82 prosenttia palvelun käyttäjistä kertoo olevansa 18-vuotiaita tai vanhempia.