Timo Ronkainen, 44, on nimitetty digimarkkinointiyritys Tulos Helsingin toimitusjohtajaksi. Hän korvaa tehtävässä yli kymmenen vuotta Tulosta johtaneen toimiston perustajiin lukeutuvan Lasse Larvangon.

Yhtiön hallitukseen kuuluva Ronkainen on aloittanut tehtävässä vuodenvaihteessa. Ronkainen on työskennellyt aiemmin mediatoimisto Caratin toimitusjohtajana, verkkomainontayhtiö Tradedoublerin maajohtajana ja asiakkuusjohtajana TBWA:lla.

Ronkainen kertoo, että Tulos Helsinki on muuttanut toimintaansa asiakaslähtöiseksi kuluneen vuoden aikana. Ronkaisen näkemyksen mukaan toimisto syventää digiosaamistaan tulevaisuudessa.

"Organisoiduimme nyt asiakkuustiimeihin, kun aiemmin olimme organisoituneet osaamisen perusteella. Asiakkaat pyytävät meiltä koko ajan laaja-alaisemmin digitaalisen markkinoinnin asiakaskehittämiseen liittyviä palveluita. Sellainen malli, jossa ihmiset ovat siiloissa, ei toimi. Pitää olla ketterämpi ja nopeampi", Ronkainen kertoo M&M:lle.

"Emme lähde kasvamaan horisontaalisesti ja emme tuo valikoimaamme lisää palveluita, kuten isot holdingyhtiöt. Me tarjoamme erikoislääkäripalveluita, emme yleislääkäripalveluita. Vahvistamme niitä asioita, joissa me olemme vahvoja."

Tulos Helsinki suunnittelee ja kehittää esimerkiksi digimarkkinointistrategioita.

Toimitusjohtajan tehtävät jättävä Lasse Larvanko ei jätä organisaatiota kokonaan, sillä hän toimii jatkossakin yhtiön hallituksessa ja konsernin toimitusjohtajana, joka on Larvangon mukaan "enemmänkin hallinnollinen pesti". Larvanko omistaa Tulos Helsingistä yli 50 prosenttia.

"En ole jäämässä pois, jättäydyn vain vanhemmaksi valtiomieheksi."

Larvanko keskittyy nyt startup-sijoittamiseen. Larvanko on sijoittanut muun muassa Ukko.fi-palveluun. Larvanko on mukana Tuloksen lisäksi seitsemän muun yhtiön hallituksessa.

"Tulos Helsinki on kohta 40 hengen toimisto, ja tällaisen toimiston vetäminen vaatii aika paljon aikaa. Nyt tehtävään löytyi parempi kaveri. Tätä on mietitty jo pitkään. Olen sitä mieltä, että toimitusjohtajan on tarkoitus tehdä itsestään tarpeeton. Nyt on alkanut sellainen vaihe."

Korjaus 10.1.2019: Tulos työllistää 40 henkeä.