Otava-konsernin hallitus on nimittänyt Panu Porkan Suomalainen Kirjakauppa Oy :n toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 18. tammikuuta 2017 alkaen.

Hän siirtyy tehtävään Tokmanni Oy :n myyntijohtajan tehtävistä. Hänen vastuualueeseensa kuului yhtiön operatiivinen liiketoiminta. Lisäksi Porkka toimi Tokmannin johtoryhmän jäsenenä.

Porkka seuraa tehtävässä Timo Kopra a, joka siirtyi konsernissa Otavamedia Oy :n toimitusjohtajaksi kesäkuussa. Otavamedian toimitusjohtajan tehtävä taas vapautui, kun Pekka Harju lähti yhtiöstä aloittaakseen Fonecta Oy :n toimitusjohtajana syyskuun alussa.

Aiemmin Porkka on toiminut lähes kymmenen vuoden ajan eri tehtävissä Lidl-yhtiöissä Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä. Hän on työskennellyt myös toimitusjohtajana Waucher Finland Oy :ssä.

Suomalaisen Kirjakaupan liikevaihto oli vuonna 2015 noin 108 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta 62 prosenttia on kirjamyyntiä ja loput 38 prosenttia koostuu toimistotarvikkeista, kalentereista, paperitavarasta ja peleistä. Suomalaisessa Kirjakaupassa on noin 500 työntekijää.