Tokmanni -konserni avaa oman toknet.fi-verkkokauppansa marraskuussa.

Konseptin erikoisuus on se, että asiakkaan verkkokaupasta tilaamat tavarat toimitetaan ilmaiseksi - ilman toimituskuluja - jos asiakas hakee ne halpakauppaketjun myymälästä.

"Aluksi tässä on mukana 61 myymälää, jotka on pyritty valitsemaan joka puolelta Suomea", kertoo verkkokaupasta vastaava myyntipäällikkö Heidi Tikkanen Tokmannista.

Myöhemmin on tarkoitus, että tavarat voi noutaa mistä tahansa ketjun 125 myymälästä. Konserniin kuuluu seitsemän halpakauppabrändiä: Tokmannin lisäksi Tarjoustalo , Säästötalo Robinhood , Maxi-makasiini , Vapaa Valinta sekä Säästöpörssi .

Verkkokaupan avauksessa mukana on noin 1 600 nimikettä. Kaikkiaan konsernin keskusvarastossa Mäntsälässä olisi tarjolla 12 000 nimikettä. Varasto myös elää voimakkaasti, sillä kuukausittain varastoon tulee 2 000 - 3 000 uutta nimikettä.

Tikkasen mukaan myös verkkokaupassa tarjontaa pyritään kasvattamaan koko ajan. Aluksi miesasiakkaille tarjotaan "perinteisiä" tuotteita eli muun muassa työkaluja ja vapaa-ajan tuotteita ja perheen äideille taloustavaroita ja sisustamiseen liittyviä tuotteita.

"Jokaisesta meidän tuoteryhmästämme tulee valikoimaan tuotteita", Tikkanen kertoo.

"Verkkokauppaan ei kuitenkaan ole järkevää laittaa yhden tai kahden euron tuotteita."

Kalliimman hankinnan voi Tokmannin verkkokaupassa maksaa myös erissä. Myymäläjakelun lisäksi yhtenä vaihtoehtona on myös toimitus postin välityksellä.

Heikki Nivaro