Nimitykset

Aleksi Ylä-Anttila 25.6.2018 11:00 päivitetty 25.6.2018 12:01

Tomi Wirtanen Pauligin Kahvin markkinointijohtajaksi: "Kahvikulttuurilla on iso rooli ihmisten elämässä Suomessa"

Paulig-konserni
Tomi Wirtanen on toiminut Elisan markkinointijohtajana viimeiset neljä ja puoli vuotta.

Tomi Wirtanen on nimitetty Pauligin Kahvin markkinointijohtajaksi 16.8.2018 alkaen.

Kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistunut Tomi Wirtanen siirtyy Pauligille Elisalta, jossa hän on työskennellyt markkinointijohtajana tammikuusta 2014 lähtien.

Wirtanen kertoo M&M:lle, että viimeiset neljä ja puoli vuotta Elisalla ovat olleet hieno kokemus. Wirtanen on ollut mukana uudistamassa ja kehittämässä Elisan brändiä.

"Kyseessä on hieno brändi, jonka kehittämisessä on ollut ilo olla mukana. Muun muassa Hintasaarnaajat ovat seikkailleet siellä jo kolmisen vuotta. Viimeiset yhteiskunnalliset kampanjat, kuten Mikael Gabrielin kanssa toteutettu Word-hanke sekä Pidetään yhtä -hanke ovat olleet hienoja juttuja. Siitä huolimatta siirryn erittäin hyvillä fiiliksillä kahvimaailmaan", Wirtanen kertoo.

Ennen Elisalle siirtymistään Wirtanen työskenteli McDonald'sin markkinointijohtajana. Sitä kautta myös kahvikulttuuri ja Paulig ovat tulleet hänelle tutuiksi.

"McDonald'sin aikaan tehtiin yhteistyötä Pauligin kanssa. Kahvipuoli on siinä mielessä tuttu vähän pidemmän ajan takaa."

Wirtasen mukaan kahvikulttuuri on suomalaisessa yhteiskunnassa keskeisessä asemassa ja kahviin liittyy voimakkaita intohimoja. Sen vuoksi pesti kahvimaailmassa tuntui kiinnostavalta.

"Kahvikulttuurilla on iso rooli ihmisten elämässä Suomessa. Pääsen tutustumaan nyt siihen ja kehittämään Pauligin brändejä myös Suomessa. Odotan innolla tulevia haasteita", Wirtanen sanoo.

Wirtasen edeltäjänä Pauligin Kahvin markkinointijohtajana toiminut Hannu Laakso siirtyy yrittäjäksi. Laakso aloitti Pauligin markkinointijohtajana toukokuussa 2017.

Laakso kertoo M&M:lle lähtevänsä syksyllä Pauligin edustajana matkalle Väli-Amerikkaan tutustumaan kahvien alkuperään kestävän kehityksen näkökulmasta kulkien Eduard Pauligin vuonna 1927 tekemän tutkimusmatkan jalanjälkiä. Laakso toimii projektin yhteydessä ensisijaisesti valokuvaajana.

"Lähden matkaan siinä vaiheessa, kun satokausi syksyllä saa täyttymyksensä. Valokuvaajan täytyy mieluummin maastoutua ja muuttua näkymättömäksi. Siinä mielessä roolini on erilainen kuin se on ollut tähän saakka Vuosaaressa. Oman firman asioita ryhdyn miettimään tarkemmin ensi vuoden puolella", Laakso kertoo.

Pauligin Kahvi-liiketoiminnan toimitusjohtaja Lenita Ingelin toivottaa Tomi Wirtasen ilolla tervetulleeksi Paulig-konserniin.

"Olemme tyytyväisiä saadessamme Tomin tiimiimme. Hänellä on kattava osaaminen koko markkinoinnin kentästä ja vahvojen brändien strategisesta johtamisesta", Ingelin sanoo.

Juttu muokattu 25.6. klo 12.01. Lisätty Hannu Laakson kommentit.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö