Henkilöstövuokraukseen keskittynyt teknologiayritys Bolt.Works on solminut yhteistyösopimuksen HJK :n omistaman Helsingin Stadion Managementin kanssa.

Sen myötä Töölön jalkapallostadion muuttuu nimeltään Telia 5G Areenasta Bolt Arenaksi.

Jalkapallostadionin pääomistaja on Helsingin kaupunki, joka vuokraa sitä HJK:n omistamalle yhtiölle. Stadion toimii myös HIFK:n kotikenttänä.

Sopimus kattaa seuraavat kuusi vuotta. Edelliset yhteistyösopimukset solmittiin TeliaSonera Finlandin ja Telia Finlandin kanssa. Vuoteen 2010 sopimus oli Finnairin kanssa.

Bolt.Worksin perustajajäsen ja teollisuuden toimialajohtaja Timo Hakkarainen kertoo, että pääsponsoriksi ryhtyminen on yritykselle iso satsaus. Tarkkaa summaa hän ei kerro, mutta koko sopimuskaudella kyseessä on ”seitsennumeroinen luku”.

”Kun yhteistyöstä alettiin HJK:n kanssa puhua, mietimme, etteivät esimerkiksi laitamainokset ole meidän tyyliä. Joko tehdään kunnolla tai ei ollenkaan. Go big or go home”, Hakkarainen sanoo.

Hänen mukaansa satsaus on perusteltu.

”Uudenmaan alue on meille tärkeä markkina-alue. Täällä on asiakkaita ja merkittävä osuus liikevaihdosta tulee täältä. HJK-perheessä on paljon pelaajia, heidän perheitään ja sukulaisia. Meille tämä ei ole pikavoitto, vaan hyödyt tulevat pitkäjänteisen työn tuloksena”, Hakkarainen kertoo.

Bolt.Works näkyy Bolt Arenalla fyysisesti. Arenalla on satoja metrejä Boltin mainosalueita ja yli kaksisataa opastinta. Lisäksi edustusjoukkueen uusissa pelipaidoissa on Boltin logo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Työllisyystakuu ex-pelaajille

Yhteistyö ei jää vain näkyvyyteen.

Osana sopimusta HJK:n edustusjoukkueiden pelaajat saavat täyden työllisyystakuun. Bolt.Works on nimittäin sitoutunut löytämään halukkaille entisille pelaajille uuden työn.

“Kilpaurheilijoiden sijoittuminen työmarkkinoille peliuran jälkeen on kansainvälinen haaste. Olen erittäin iloinen, että Klubi voi mahdollisesti ensimmäisenä jalkapalloseurana maailmassa tarjota työllisyystakuun uuden uran haluaville entisille ammattipelaajille. He ovat antaneet HJK:lle kaikkensa. Meidän vastuu ja ilo on nyt auttaa heidät uuteen alkuun”, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo.

Bolt.Worksissa työskentelee jo entinen HJK:n edustusjoukkueen pelaaja Mika Helin.

Hakkaraisen mukaan Helin on poikkeuksellisen lahjakas asiakastyössä.

”Olemme aiemminkin yrittäneet houkutella huippu-urheilusta työelämään siirtyviä henkilöitä. Tämä on nyt systemaattinen lähestymistapa tähän.”

Hakkarainen kertoo, että taustalla on myös yhteiskuntavastuun kantaminen.

”Jokainen urheiluyhteisö tuntee tarinan urheilijasta, joka ei kotiutunut kunnolla arkisen työelämän puolelle. Me voimme madaltaa siirtymisen kynnystä niille, jotka kaipaavat hieman tukea.”

Jatkossa luvassa on myös rekrytointitapahtumia, joissa HJK:n junioripelaajat, pelaajien vanhemmat sekä HJK:n faniklubin jäsenet voivat löytää itselleen töitä. Ensimmäinen rekrytointitapahtuma järjestetään helmikuun 12. päivänä.

Hakkarainen kertoo, että Bolt.Worksin kautta töitä löytäneet vakinaistuvat usein asiakasyrityksille.

”Se on joustava tapa työllistyä, vuokratyö ei ole pakkotyötä. Monet hankkeet ovat luonteeltaan sellaisia, että asiakas haluaa ottaa työntekijöitä omiin kirjoihinsa.”

Hakkarainen kertoo olevansa itse innokas jalkapallofani. Suosikkijoukkuetta kysyttäessä hän ei kuitenkaan voi puhtaalla omallatunnolla nimetä HJK:ta.

”Olen joensuulainen, joten tietenkin kannatan Jippoa ja hieman myös KuPSia. HJK on sitten tullut uusimaalaistumisen myötä”.