Suomalaiset ovat kerääntyneet jälleen jonoihin. Tällä kertaa kyseessä eivät olleet kuitenkaan ämpärin jonottajat, vaan erikoismuumimukia himoitsevat ihmiset.

Torstain vastaisena yönä Helsingin Forumin eteen oli muodostunut jo jonoa, ja torstaiaamuna seitsemän jälkeen myös Järvenpään Iittala -outletin edessä parveili liuta odottavia muumimukinmetsästäjiä.

Yksi muki harvemmin aiheuttaa ihmisissä näin suuria intohimoja, mutta tällä kertaa kyseessä on erikoismuki, joka julkaistaan Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi. Tänään on julkaistu myös muumikuosein koristeltu, viiden eri mallin muumirullalautamallisto.

Kansan villitsemiseksi riitti se, että Muumin päivä -nimistä mukia myydään vain yhden päivän ajan, ja sitä on saatavilla rajoitettu erä.

Esimerkiksi Lasipalatsin Iittalan myymälän edessä oli vielä torstaiaamuna pitkä jono. Myymälä joutui avaamaan ovensa normaalia aikaisemmin, sillä viereisestä Kampin liikkeestä mukit olivat jo loppuneet.

Muumimukeissa mielenkiintoista eivät ole vain tunteet, joita ne herättävät suomalaisissa, vaan myös niiden mahdollinen jälleenmyyntihinta.

Kauppalehti uutisoi jo vuonna 2012, kuinka muumimuki voi olla loistava sijoituskohde. Tuolloin muumimukia myi suomalainen henkilö eBayssä 3 800 euron hintaan. Muki myös meni kaupaksi, eikä jäänyt ainoaksi eBayssä huippuhintaan kaupiteltavaksi muumimukiksi.

Iltalehden mukaan muumimukien hinnat ovat yhä eBayssä korkealla, sillä Fazerin muumimukista pyydetään jopa 7 600 euroa ja Muumipeikko unelmoi -mukistakin yli 2 000 euroa.

Torstaina Ilta-Sanomat puolestaan uutisoi, että tuoretta erikoismuumimukia myytiin jo Huuto.netissä jopa 2 250 euron hintaan. Mukin hinta kaupassa on 29,90 euroa.

Fiskars ei paljasta, kuinka monta erikoismukia torstaina tuli myyntiin, mutta Fiskarsin PR- ja viestintäjohtaja Noora Hostikka kertoo mukien loppuneen tunneissa pelkästään verkkokaupasta. Myös kivijalkamyymälöissä mukit vietiin käsistä, eikä niitä ole jäljellä enää kuin parissa myymälässä.