Maailman suurin leluketju aloittaa Suomen valloituksensa Jyväskylästä. Vielä tänä syksynä Toys’R’Us avaa liikkeet myös Vantaalle ja Tampereelle.

Toys’R’Usin konseptiin kuuluvat valtava valikoima ja alaspoljetut hinnat. Torstaina Jyväskylän Ahjokeisarin alueella avattava Toys’R’Usin valikoimassa on yli 17 000 eri lelua. Edustettuina ovat muun muassa Disneyn, Legon, Barbien, Fischer-Pricen ja Playstationin tuotteet.

Vuonna 1948 Yhdysvalloissa perustettu ketju toimii 30 maassa ja pyörittää kaikkiaan 1400 myymälää. Pohjoismaissa Toys’R’Usin toiminnasta vastaa tanskalainen Top-Toy A/S, joka pyörittää ketjua franchising-pohjalta. Jopa 40 prosentin siivua Suomen lelumarkkinasta tavoitteleva Top-Toy avasi viime vuonna Suomessa kuusi BR-lelumyymälää.

Ketjun lelumyymälöitä Pohjoismaissa hallinnoidaan keskitetysti Tanskasta käsin, mutta jokaisen tavaratalon toiminnasta vastaa paikallinen henkilökunta. Jyväskylän myymälän toiminnasta vastaa myymäläpäällikkö Riika Snellman ja hänen kymmenen alaistaan.