Puolalainen vaateketjuja pyörittävä LPP saapuu Suomeen koko arsenaalinsa voimalla ja avaa viisi eri vaatemyymälää Helsingin Pasilassa ensi viikon torstaina avattavaan Triplaan.

Kauppakeskukseen avataan Reserved, Cropp, House, Mohito ja Sinsay.

Cropp, Sinsay ja House ovat nuorille suunnattuja brändejä. Mohiton kohderyhmää ovat naiset, jotka pitävät elegantista mutta mukavasta business-tyylistä. Reserved taas tarjoaa päivän muotia aikuisille ja lapsille.

LPP kertoo verkkosivuillaan, että se keskittyy tällä hetkellä rakentamaan lippulaivabrändinsä Reservedin tunnettuutta.

”Kyseessä on Reservedin yli 3  000 neliön, kahteen eri kerrokseen tuleva myymälä”, kommentoi YIT:n asiakaspäällikkö Iina Vapaavuori viime syksynä M&M:lle.

”Kyse on brändeistä, joiden mallistot pysyvät trendien aallonharjalla. Liikkeet eivät myöskään ole hinnakkaita”, Vapaavuori jatkaa.

LPP on puolalainen perheyritys, joka on laajentunut Euroopan ja Lähi-idän eri kolkkiin viime vuosien aikana. Konsernin vaateliikkeet myyvät itse suunnittelemiaan vaatteita, aivan kuten esimerkiksi H&M. LPP teettää vaatteensa Puolassa ja muissa Euroopan maissa sekä Aasiassa.

Konsernin liikkeitä on avattu viime vuonna muun muassa Serbiaan, Saksaan, Valko-Venäjälle ja Britanniaan.

LPP-konsernilla on yli 1 700 liikettä 20 maassa. Konsernin myynti oli vuonna 2016 yli 1,6 miljardia euroa.

Vapaavuoren mukaan useat brändit ovat saapuneet Suomeen viime vuosina menestyksekkäästi, ja se on rohkaissut puolalaiskonsernia avaamaan myymälöitään Pohjoismaihin.

LPP on viiden liikkeensä kera yksi Triplan suurimmista vuokralaisista.

”Meillä on noin 75 000 neliötä liiketilaa vuokrattavana ja heillä [LPP] on noin 6 000 neliötä vuokrattuna. Vain yksi konserni on neliössä mitattuna suurempi vuokralainen.”

Triplaan tulee myös 8 000 neliön kokoinen uuden konseptin City-Prisma. Kauppakeskukseen tulee 64 ravintolaa tai kahvilaa, joilla on yhteensä toistakymmentä tuhatta neliötä pinta-alaa.

Lue lisää: Triplan K-supermarketin kauppias kieltäytyi peliautomaateista: "Pyrimme keskittymään ruoan myyntiin"