Matkailu

Ville Perttula 27.7.2018 09:26 päivitetty 27.7.2018 09:43

Tripsteri vie Aki Kaurismäen elokuvien kuvauspaikat lisättyyn todellisuuteen – "Vaikeinta oli saada yhteys Kaurismäkeen"

Tulitikkutehtaan tyttö julkaistiin vuonna 1990. Elokuvan pääosaa näytteli Kati Outinen. Kuvassa myös näyttelijä Vesa Vierikko.

Tripsterin Kaurismäen kuppilat -kaupunkikierros on kehitetty yhteistyössä Arilynin kanssa.

Suomalainen matkailumedia Tripsteri lanseeraa lisättyä todellisuutta hyödyntävän, virtuaalisen Kaurismäen kuppilat -kaupunkikierroksen.

Tripsterin mukaan Kaurismäen kuppilat -niminen kaupunkikierros vie kiinnostuneet helsinkiläisiin baareihin ja ravintoloihin, jotka toimivat Aki Kaurismäen elokuvien kuvauspaikkoina.

Kierros on osana Tripsterin omaa sovellusta. Ravintolat heräävät eloon "Kaurismäen silmin", kun Tripsteri-sovelluksen käyttäjä skannaa Tripsteri-lasinalusen ravintolassa. Ensi viikolla julkaistava kaupunkikierros on tehty yhteistyössä lisätyn todellisuuden sovellusta ja alustaa kehittävän suomalaisen Arilynin kanssa.

”Saimme oikeudet käyttää elokuvaklippejä suoraan Aki Kaurismäeltä. Vaikeinta oli saada yhteys Kaurismäkeen, mutta kun hän näki Kaurismäen kuppilat -kierroksemme, hän tajusi heti, että olemme samalla aaltopituudella ja että kunnioitamme hänen leffojaan ja taidettaan syvästi”, Tripsteri App Oy:n toimitusjohtaja Tuulia Kolehmainen kertoo tiedotteessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö