Yhdysvallat

Julia Ylä-Outinen 14.6.2017 18:19

Trump korottaa panoksia Twitterissä: "Feikkiuutiset ovat huipussaan"

"Feikkiuutiset ovat huipussaan", Yhdysvaltain presidentti Donald Trump twiittasi tiistaina.

Presidentti Donald Trumpin tunteet kävivät tiistaina taas kuumana Twitterissä. Tällä kertaa Yhdysvaltain presidentin kohteena oli media.

"Feikkiuutismedia ei koskaan ole ollut näin väärässä tai likainen. Tahallaan virheelliset kirjoitukset ja väärät lähteet, jotta heidän viha-agendansa kohdattaisiin. Surullista!" Trump twiittasi.

Ei ole täysin selkeää, mitä lehtijuttua tai -juttuja Trump twiitillään tarkoittaa. Zero Hedge -talousblogin mukaan Trump viitannee huhuihin siitä, että hän olisi erottamassa lakimies Robert Muellerin tehtävästään. FBI:n entinen johtaja Mueller on nimitetty vetämään tutkimusta, jossa selvitetään Venäjän mahdollista sekaantumista USA:n presidentinvaaleihin sekä Trumpin lähipiirin yhteyksiä Moskovan suuntaan.

Huhut lähtivät liikkeelle, kun konservatiivien uutissivuston toimitusjohtaja Christopher Ruddy sanoi PBS NewsHourin haastattelussa, että Trump ajattelee Muellerin erottamista. NBC kuitenkin huomioi, että Ruddyn kommentti ei välttämättä ole luotettava.

Kommentin epämääräisyydestä huolimatta Kalifornian osavaltion kongressiedustaja Adam Schiff twiittasi jyrkän vastalauseen Muellerin erottamiselle. Schiffin mukaan komitea yksinkertaisesti valitsisi Muellerin uudestaan, jos tämä erotettaisiin. "Älä tuhlaa aikaamme", Schiff sanoi.

Trump on useasti ilmaissut negatiiviset tunteensa valtavirtamediaa kohtaan. Trump jatkoi tuohtuneena twiittaamista vielä myöhemmin samana päivänä: "Feikkiuutiset ovat huipussaan. Missä on heidän anteeksipyyntönsä minulle kaikkien virheellisten lehtijuttujen vuoksi???"

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö