Media

Aleksi Ylä-Anttila 8.2. 11:12

Trumpin arvostelut eivät osu maaliin – presidentin "epäonnistujaksi" nimittämän New York Timesin digitilaukset roimassa kasvussa

Colourbox

Presidentti Donald Trump on toistuvasti kuvannut New York Timesia epäonnistujaksi, mutta tuoreet tulokset puhuvat muuta.

New York Timesin verkkotilausten kasvu kiihtyi vuoden viimeisellä neljänneksellä ja se avitti lehteä asettamaan kunnianhimoisen tavoitteen: 10 miljoonaa tilaajaa vuoteen 2025 mennessä. Asiasta kertoo AdAge.

NYT kokosi vuoden 2018 viimeisellä vuosineljännellä yhteensä 265 000 uutta digitilausta, mikä tarkoittaa suurinta kasvua syksyn 2016 USA:n presidentinvaalien jälkeen. Vuoden lopussa NYT:llä oli 3,4 miljoonaa digitilaajaa ja printti mukaan luettuna yhteensä 4,3 miljoonaa tilaajaa.

Tämä puolestaan auttoi NYT:n osakkeen nousemaan parhaaseen arvoonsa 13 vuoteen. New York Timesin osake kallistui 12 prosenttia keksiviikkona ja nousi 30,07 dollariin, mikä oli suurin nousu vuoteen. Osake on nyt korkeimmassa arvossaan sitten syyskuun 2005. New York Times myös korotti osinkoaan.

Yhtiöllä menee nyt niin hyvin, että se suunnittelee ostavansa takaisin Manhattanilla sijaitsevansa toimiston, mikä tarkoittaisi 10 vuotta kestäneen vuokralaisuuden päättymistä., johon yhtiön aikoinaan pakotti huono taloudellinen tilanne velkoineen.

"Vahva viimeinen neljännes kruunasi hyvän vuoden. Olemme saavuttamassa jo kolmen vuoden jälkeen lähellä saavuttaa viisivuotistavoitteemme, eli digitoimintamme tulojen kaksinkertaistamisen", New York Timesia kustantavan mediayhtiö The New York Times Companyn toimitusjohtaja Mark Thompson kommentoi.

Samalla, kun monet sanomalehdet ovat yrittäneet samaa eli korvata painetun lehden tappiot uusilla digitilauksilla ja -tuloilla, New York Times on onnistunut kasvattamaan vahvan digitaalisen liiketoiminnan.

Lehteä useaan otteeseen epäonnistujaksi julkisesti kutsunut USA:n presidentti Donald Trump on tahtomattaan auttanut tässä: Timesin tilaajamäärät lähtivät rajuun kasvuun hänen valintansa jälkeen. 

Kuva: Michael Reynolds / EPA

 

Kasvu hidastui vuoden 2018 alkupuolella. mutta palasi takaisin vahvalle kasvu-uralle loppuvuodesta, mikä kertoo uutisten vahvasta kysynnästä ja onnistuneesta markkinoinnista.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö