Twitter on ollut presidentti Trumpin tärkein viestintäväline jo vuosia, aina presidenttikampanjan vauhtiin saamisesta ja läpi tämän koko nelivuotisen presidenttikauden. Trumpilla on maine provosoivana ja vaihtoehtoisia totuuksia syytävänä kirjoittajana, ja monet ihmettelevät miksi hänen annetaan edelleen jatkaa samaan malliin?

Syynä on Twitterin erityissääntö, joka koskee valtionpäämiehiä ja joitain muita viranhaltijoita.

Twitterin epävirallinen ja pitkään käytetty menetelmä vahvistettiin vuonna 2019, jolloin somejätti sanoi jättävänsä korkean profiilin päättäjien tviitit esiin, jotta kansa näkee selvässä kontekstissa mitä heidän johtajansa sanovat.

Tähän sääntöön tekee poikkeuksen ainoastaan se, jos kyseinen henkilö tviittaa esimerkiksi väkivaltaa ihannoivaa sisältöä tai koronavirusta koskevan väärän tiedon levittämistä.

The Verge kertoo, että nyt kun Trumpin presidenttikausi päättyy, hän ei tule enää nauttimaan Twitterin myöntämää erityissuojaa. Twitter on vahvistanut asian: Trumpin tviittailuun ryhdytään soveltamaan samoja sääntöjä kuin kaikkien muidenkin viestintään.

Muutos koskee vain Trumpin omaa Twitter-tiliä. Asemaa koskevat kanavat kuten Valkoisen Talon tai istuvan presidentin tili siirtyvät aseman muutoksen myötä seuraavalle presidentille.