Suomen ensimmäinen HBO-tuotanto Eristyksissä saa ensi-iltansa tämän viikon sunnuntaina. Antologiasarja kertoo pandemia-ajan sosiaalisesta eristäytymisestä seitsemän suomalaisohjaajan silmin.

Teemaan liittyen perjantain ja lauantain aikana Helsingin keskustassa Citycenterin katutason näyteikkunaan lavastetaan parinkymmenen neliön yksiö, jossa somevaikuttaja Monajippy asuu eristyksissä perjantain ja lauantain. Ohikulkijat voivat seurata Monajippyn eristysarjen puuhia ja ehdottaa hänelle myös erilaisia haasteita toteutettavaksi. Tempaus tehdään yhdessä kokemuksellisen markkinoinnin toimisto MKTG:n kanssa.

”Kampanjassa halutaan tavoitella nuorempaa kohderyhmää guerilla-toimenpiteellä. Halusimme, että tämä tempaus on yllättävä, ajankohtainen ja tavoittaa nuoret sekä fyysisessä että digitaalisessa tilassa”, vastaava tuottaja Laura Mutka MKTG:ltä kertoo.

Monajippy eli Mona Karttunen on tuttu myös Ylen Au Pairit Kanadassa -tosi-tv-sarjasta. Hän lähettää eristyksestään myös livestriimiä sekä tekee sisältöä omalle Youtube-kanavalleen. Livestriimi alkaa perjantaina klo 9 ja päättyy lauantaina kello 19. Mona viettää tilassa aikaa molempina päivinä 10 tuntia eli kello 9-19.

Vaikuttaja löytyi vaikuttajatoimisto Monochromen listoilta.

”Hän on tuore ja hauska persoona ja superinnoissaan tästä, mikä on todella hyvä, sillä emme halunneet tähän ketään valjua.”

Monajippyllä ei ole tarkkaa käsikirjoitusta, mutta hän toteuttaa tilassa erilaisia aktiviteetteja, joita hänen seuraajansa ovat ehdottaneet.

Eristyksissä-sarjan ohjaajat ovat AJ Annila, Aleksi Salmenperä, Alli Haapasalo, Mikko Kuparinen, Mika Kurvinen, Teemu Nikki ja Marja Pyykkö. Kukin ohjaa yhden sarjan jaksoista. Jaksot ovat alle 20 minuutin mittaisia, ja niiden lajityypit vaihtelevat ohjaajan mukaan.

Eristyksissä-sarjassa näyttelevät Minttu Mustakallio, Elena Leeve, Mimosa Willamo, Samuli Edelmann, Emmi Parviainen, Ville Tiihonen, Kreeta Salminen, Tommi Korpela, Amos Brotherus, Eedit Patrakka, Marc Gassot, Marjaana Maijala, Ilmari Järvenpää ja Antti Pöntinen.