Sosiaalinen media

Jori Virtanen 13.9.2017 19:01

Tubettajatähti syyllistyi taas rasistisiin herjauksiin: "Hän on halveksuttavan roskan levittäjä"

Maailman suosituimpiin YouTube-tähtiin kuuluva PewDiePie eli Felix Kjellberg on räiskyvä persoona, jonka pelivideoita katsoo miljoonat ihmiset. Kjellberg on myös usein ongelmissa rasistisen ja natsimyönteisen sisällön vuoksi. Näin kävi taas kerran.

Felix Kjellberg hyllytettiin Twitteristä viime vuonna sen jälkeen, kun hän vitsaili liittyneensä terroristijärjestö Isisiin.

Helmikuussa 2017 Disney, yksi PewDiePien tärkeimmistä tukijoista, katkaisi kaiken yhteistyön Kjellbergin kanssa. Kjellberg oli useamman kuukauden ajan julkaissut videoissaan natsiviitteitä ja antisemitististä materiaalia, kuten ihmisiä kantamassa ”Kuolema kaikille juutalaisille” -kylttejä.

Katumisen sijasta staraileva Kjellberg haistatti muun muassa Wall Street Journalille pitkät.

Nyt PewDiePie on jälleen kuohunnan keskipisteessä. Suorassa lähetyksessä PlayerUnknown’s Battlegrounds -verkkoräiskintää pelaava Kjellberg hermostui kanssapelaajaansa, ja haukkui tätä ”v*tun n*kruksi”.

Inquisitr kertoo, että rasistisista kommenteista noussut raivo oli välitön. Fanien vihan lisäksi pelistudiot ovat saaneet tarpeekseen ja lähettäneet vaateita, että PewDiePie-videot joissa näkyy materiaalia heidän peleistään tulee ottaa pois linjoilta.

Yksi näistä on kehutun ja menestyneen Firewatch-pelin kehittäjästudio Campo Santo, jonka käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija Sean Vanaman oli Twitterissä suorasanainen.

"Kun herää joka päivä tekemään videopelejä, internetiä kohtaan on oltava jonkin verran joustoa. Jokin murtumispiste on kuitenkin oltava", Vanaman sanoi.

Sean Vanaman antoi sanaisen säilänsä laulaa Twitterissä.

 

"[Kjellberg] on pahempi kuin kaappirasisti: hän on halveksuttavan roskan levittäjä, joka aiheuttaa todellista vahinkoa peliteollisuutta ympäröivälle kulttuurille", Vanaman tylyttää.

Tämä kohu ulottuu kuitenkin Kjellbergiä pidemmälle sillä, kuten Kotaku sanoo, tästä uhkaa tulla melkoinen soppa.

Jos Campo Santo ei saa tahtoaan läpi ja tapaus viedään raastupaan, sen lopputulos on oikeudellinen ennakkotapaus. Sillä on silloin vaikutusta kaikkiin pelejä koskeviin videoihin. Se voi esimerkiksi johtaa YouTuben käyttäytymis- ja sisältösääntöjen tiukentumiseen.

Joka tapauksessa Campo Santon esimerkki voi rohkaista kehittäjiä vastustamaan heidän pelejään esitteleviä tubetähtiä.

Brändit

23.02.2018 13:39

Nokia nousee tuhkasta: Brändiarvo kasvoi 71 prosenttia

Tuore raportti julistaa Nokian maailman nopeiten kasvavaksi brändiksi teleliikenteen infrastruktuuriin erikoistuneissa yrityksissä. Elisa ja DNA ylsivät 300 arvokkaimman teleoperaattoribrändin joukkoon.

Kommentti

23.02.2018 09:52

Toimisto, mitä oikein teet?

Jos potentiaaliset asiakkaat eivät tiedä, mitä ne markkinointi-, viestintä-, media- tai digitoimistolta voivat ostaa, heistä ei koskaan tule asiakkaita.