LähiTapiola kumppaneineen tutkii uutta tekoälyä hyödyntävää kuva-analyysiratkaisua ja sen mahdollista hyödyntämistä asiakkaille, yritys kertoo tiedotteessa. Mobiilisovellus antaa arvion henkilön painoindeksistä, rasvaprosentista ja keskimääräisestä verenpainetasosta pelkän kasvokuvan avulla. Palvelu kohdistaa useita kymmeniä mittauspisteitä kasvoihin, joiden pohjalta tulokset lasketaan. Analyysia varten vaaditaan kuvan lisäksi ainoastaan tiedot henkilön iästä ja sukupuolesta.

Tulevaisuudessa virtuaalisella terveystarkastuksella pystytään myös antamaan ennuste henkilön eliniästä ja muun muassa arvioimaan ihon luomia.

Jos palvelun testausvaihe sujuu hyvin, LähiTapiola kertoo arvioivansa mahdollisuuksia tarjota ratkaisua asiakkailleen syksyllä 2019.

Kuva-analyysi ei ole lääketieteellisesti diagnostinen, vaan sen antamat tulokset ovat suuntaa antavia ja niiden tarkoitus on herättää kohdehenkilön kiinnostus omaan terveyteensä.

Mukana hankkeessa ovat LähiTapiola, Valossa Oy, Herman IT, Kustannus Oy Duodecim sekä Macquarien yliopisto Australiasta.

LähiTapiolalla ei ole pääsyä ratkaisun tuottamiin asiakkaan terveystietoihin. Analyysit tehdään kolmannen osapuolen tietoturvallisessa palvelinkeskuksessa.