Tesla-pomo Elon Muskia imarrellaan erikoisella tavalla Yhdysvalloissa, kirjoittaa Mashable. Öljyteollisuudesta tunnettu Tulsan kaupunki on nimittäin värittänyt uudelleen maamerkkinsä, 23-metrisen kultaista öljynporaajaa esittävän patsaan. Vuonna 1966 pystytetty patsas on nyt nimetty uudelleen ”kultaiseksi Eloniksi”. Tempauksen pyrkimyksenä on saada sähköautojätin uusi Gigafactory-tehdas Tulsaan.

”Tulsa ei yrittäjiä tukahduta – me kunnioitamme heitä syvästi!” hehkutti Tulsan pormestari G.T. Bynum Twitterissä. Hänen mukaansa kultainen Elon on maan kuudenneksi korkein patsas.

Oklahoman kuvernööri Kevin Stitt puolestaan on korostanut myös kaupungin ja autoyhtiön nimien samankaltaisuutta. Hänen mukaansa Tesla sopisi Tulsaan, koska ihmiset ovat monesti sekoittaneet nimet keskenään.

Kaupungin tarkoituksena ei sentään ole jättää patsastaan Muskin näköiseksi – mikäli sitä sellaisena voi edes pitää – pysyvästi, vaan kyseessä on väliaikainen mainostemppu. Sen sijaan pormestari Bynum on vihjaillut paikallisen poliisin ajavan vastedes Teslan Cybertruck-maastureilla.