Uuden Tuntematon sotilas -elokuvan markkinointijuliste on julkaistu.

Julisteen on suunnitellut Hermanni Suppanen suunnittelutoimisto Brosmark ista. Työn pohjalla on käytetty Tommi Hynysen valokuvaa elokuvan kohtauksesta. Kuvassa Max Ovaska n näyttelemä Määttä kantaa konekiväärin jalustaa.

Tekijöiden mukaan juliste kiteyttää Aku Louhiniemen ohjaaman elokuvan olemuksen: "elokuva näyttää sodan todellisuuden ja taivaanrannassa pilkottavan toivon".

Lokakuussa ensi-iltaan tulevaa elokuvaa markkinoidaan poikkeuksellisella tavalla. Markkinointimallin on määrä hyödyttää niin elokuvaa kuin siinä mukana olevia kumppaneita.

Elokuvan markkinoinnista vastaavan Hasan & Partners in Eka Ruola kertoi kesäkuussa, että elokuvantekijöiden ja mukana olevien yhteistyökumppanien yhteisenä tavoitteena on luoda elokuvasta ilmiö. Toimisto vastaa elokuvan markkinoinnin suunnittelusta ja on mukana myös palvelukumppanina.

Kaupallisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Veikkaus, Valio, Jalostaja ja Hartwall.

Uuden elokuvan käsikirjoitus pohjautuu Väinö Linna n Tuntematon sotilas- ja Sotaromaani-teoksiin. Käsikirjoituksen ovat koostaneet Louhimies ja Jari Olavi Rantala. Elokuvan pääosia näyttelevät Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) ja Aku Hirviniemi (Hietanen).

Yleisradio on varannut elokuvan televisio-oikeudet.