Ping Helsingin uudeksi kasvujohtajaksi on nimitetty Tuomo Meretniemi. Nimityksellä Ping Helsinki haluaa vahvistaa strategista ja kaupallista osaamistaan. 48-vuotias Meretniemi on kokenut myynnin ja markkinoinnin asiantuntija, joka on toiminut aiemmin muun muassa Aurinkomatkojen toimitusjohtajana.

Uuteen tehtäväänsä Meretniemi hyppää koronaviruspandemian keskeyttämältä maailmanympäripurjehdukselta. Vuonna 2014 alkaneen matkan aikana hän on itsekin profiloitunut somevaikuttajana jakamalla perheensä kokemuksia kymmenille tuhansille seuraajille eri kanavissa.

”Nyt unelmoin siitä, että saan olla mukana tekemässä merkityksellistä työtä ja muuttamassa viestinnän ja markkinoinnin kenttää sellaiseen suuntaan, jossa viestintä on vastuullista ja henkilökohtaista”, Meretniemi kuvailee.

”Korona-aika on näyttänyt, miten isoihin asioihin sosiaalisessa mediassa voi vaikuttaa.”

Somessa kiinnostaa sekä kaupallinen että yhteiskunnallinen puoli, Meretniemi sanoo. Ensimmäinen on se, mistä somevaikuttajat yleensä tunnetaan, mutta Ping Helsinki on saanut huomiota tänä vuonna myös yhteistyöstä valtioneuvoston kanssa. Toki yhtiö on toiminut vastuullisen somen pioneerina vuosia kehittäen muun muassa kaikille avointa Ping Ethics -koodistoa.

”Aidosti vaikuttavan viestinnän painopiste on viime vuosina siirtynyt voimakkaasti sosiaalisen median kanaviin, joissa luodaan tulevaisuuden voittajabrändit ja tehdään maailmasta parempi paikka vaikuttamalla yleisiin mielipiteisiin. Viesti liikuttaa ja vaikuttaa silloin kun se tulee läheltä”, Meretniemi toteaa.

Ping Helsingin perustaja Inna-Pirjetta Lahti tuntee rekrynsä hyvin. Kaksikko on tehnyt yhteistyötä jo edellisissä työpaikoissaan, ja Meretniemi oli esimerkiksi juontamassa Pingin tapahtumaa ennen maailmanympäripurjehduksensa alkua vuonna 2016.

”Tuomo on täydellinen lisä tiimiimme ja uskon, että yhdessä pystymme viemään toimintamme kasvuyrityksenä aivan uudelle tasolle. Silloin kun haluamme tehdä jotain uutta ja mullistavaa, niin pitää rohkeasti katsoa oman hiekkalaatikkomme ulkopuolelle”, Lahti sanoo.

Tuomo Meretniemi lisää, että nyt keskeytynyt maailmanympäripurjehdus jatkuu vielä, mutta nyt (työ)elämä on Helsingissä.

”Veikkaan, että visiitistä tulee todennäköisesti pidempi kuin lyhyempi”, hän sanoo.

Ping Helsingin kasvua vahvistamaan on nimitetty myös advisory board eli neuvonantajien raati, jota vetää konsultti ja sijoittaja Jukka Hotta. Advisory boardiin on kutsuttu myös futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen, media-alan asiantuntija, sisältöjohtaja Ilari Viippola sekä markkinointipäällikkö ja Vaikuttajamarkkinointi -kirjan kirjoittaja Misme Halonen.

Inna-Pirjetta Lahti kertoo katsovansa tulevaan toiveikkaasti.

”Kolme viime vuotta olen luotsannut PING Helsingin kasvua yksinyrittäjänä, ja nyt on juuri oikea hetki saada vahvistusta niin ydintiimiimme kuin myös laajentaa katselukulmaa alan ulkopuolisten osaajien ammattitaitoa hyödyntäen ja rohkeasti uutta innovoiden”, Lahti kommentoi tiedotteessa.

Lahden mielestä on upeaa saada ­advisory boardilta ulkopuolista näkemystä.

”Silloin, kun haluamme tehdä jotain uutta ja mullistavaa, pitää ­rohkeasti katsoa oman hiekkalaatikkomme ulko­puolelle. Yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset ja koronan tuoma epävarmuus osaltaan vielä korostavat näitä tarpeita: Kun mikään ei ole varmaa, niin kaikki on mahdollista”, Lahti sanoo.