Yksi tämän kevään hittisarjoista on ollut HBO:n tuottama Chernobyl, joka kertoo vuonna 1986 tapahtuneesta Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta ja sen jälkipyykistä.

Ydinvoimala-aluetta ympäröi edelleen 30 kilometrin suojavyöhyke, jonne turistit kuitenkin pääsevät vierailemaan. Sarjan suosio on näkynyt alueella turistipiikkinä. Uutistoimisto Reuters uutisoi, että paikallisen turistitoimiston mukaan matkavarausten määrä on noussut sarjan jälkeen jopa 40 prosenttia.

Alueen näkyvyys on noussut myös sosiaalisessa mediassa, mikä tarkoittaa nykyisin myös sitä, että ylilyönneiltä ei ole vältytty. Osa somevaikuttajista on poseerannut Pripyatin kaupungissa jopa pikkuhousuillaan.

Kriitikoiden mielestä osa somejulkaisuista ei kunnioita alueen menneisyyttä, sillä kyseessä on onnettomuuspaikka. Uutistoimisto Reutersin mukaan on arvioitu, että onnettomuuden aiheuttama säteily on vaatinut 115 000 ihmisen hengen.

Sarjan luoja Craig Mazin muistuttaa Twitterissä, että alueella on surullinen historia, jota turistien tulisi kunnioittaa.

"Jos vierailet paikalla, muista, että siellä on tapahtunut traaginen onnettomuus. Kunnioita kaikkia heitä, jotka kärsivät ja uhrautuivat", Mazin twiittasi.

Asiasta uutisoi muun muassa Ad Age.