Markkinointi

Laura Kukkonen 14.8.2018 13:26

Turkulaisapteekki markkinoi lääkekannabista – Fimea määräsi markkinointikiellon

Colourbox

Fimea on antanut turkulaiselle Linnan apteekille markkinointikieltopäätöksen. Apteekki oli markkinoinut lääkevalmistetta, jolla ei ole myyntilupaa.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on julkistanut päätöksen, jossa se kieltää Turun 8. Linnan apteekkia jatkamasta tai uudistamasta lääkekannabisvalmisteen markkinointia Suomessa.

Suomen lääkelaki kieltää sellaisten lääkevalmisteiden markkinoinnin, joilla ei ole myyntilupaa Suomessa. Lisäksi laki kieltää huumausaineita tai psykotrooppisia aineita sisältäviä lääkevalmisteita tai lääkemääräyksellä toimitettavia valmisteita.

Fimean mukaan Linnan apteekin toiminta on ollut sääntöjen vastaista. Fimea on myös määrännyt Linnan apteekille 50 000 euron uhkasakon, ellei se noudata markkinointikieltoa.

Asiasta uutisoi STT, jonka mukaan tapauksessa on kyse siitä, että Linnan apteekki on lähettänyt sähköpostiviestejä asiakkaille, jotka ovat jo aiemmin ostaneet valmistetta. Fimean johtaja Esa Heinonen kertoo STT:lle, että Fimea on tulkinnut viestit mainosviesteiksi. Ne ovat sisältäneet kannabisvalmisteen hintaan liittyvää tietoa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö