Seinäjoen kaupunki kannustaa tänä kesänä raportoimaan hyvinpitelyjä, ja osana kampanjaa perinteinen jussipaita on saanut uuden ilmeen. Rakastunut Jussi -nimisessä uudessa versiossa tutut salmiakkikuviot on korvattu sydämillä.

Tuunatun paidan sai eilen ylleen Seinäjoen keskustorilla seisova patsas Yrittäjä-Jussi. Tänä aamuna paita kuitenkin oli poissa.

Seinäjoen kaupunki raportoi asiasta Facebookissa ja Twitterissä: ”Minua palelee. Joku vei paidan päältäni juuri kun jäykistyneet jäseneni alkoivat lämmetä ja sydän sykkiä rakkauden, välittämisen ja hyvien tapojen tahtiin. Palautattehan paidan mitä pikimmin takaisin. Hyvinpitelemisiin! t. Rakastuntut Jussi.”

Seinäjoen kaupungin markkinointipäällikkö Anu Männikkö vahvistaa M&M:lle, että iso paita on varastettu patsaan päältä yön aikana. Yhdentoista aikaan illalla paita oli vielä nähty paikallaan, mutta aamuun mennessä se oli kadonnut.

Männikkö kertoo, että varapaita saadaan patsaan päälle tänään, mutta sen kiinnitystä täytynee miettiä aiempaa tarkemmin. Jatkuvasti uusia paitoja ei aiota tehdä, vaikka seuraavakin katoaisi.

"Toivottavasti Jussi saa pitää paidan päällään kampanjan loppuun asti. Suomen kesäyössä voi olla hiukan viileää."

Yrittäjä-Jussi-patsas sai jättikokoisen paidan päälleen eilen hyvinpitelykampanjan julkistamisen yhteydessä, ja kaupunki toivoo, että paidan viejä tulee katumapäälle ja palauttaa sen.

Rakastunut Jussi -paitoja on tehty pieni erikoiserä arvottavaksi palkintoina hyvinpitelyraportoinnista. Lisäksi paitoja lähetetään muutamille valituille seinäjokelaislähtöisille rakkauden lähettiläille, joita ovat esimerkiksi laulaja Paula Koivuniemi, koomikko Niko Kivelä, juontaja Susanna Laine ja jääkiekkoilijat Juhani Tyrväinen ja Petri Kontiola.

Hyvinpitelykampanja on suunniteltu Seinäjoen kaupungin, Visit Seinäjoen ja TBWA\Helsingin yhteistyönä.