Televisio

Aleksi Ylä-Anttila 17.10.2018 15:15

TV5 näyttää syksyllä kolme NHL-ottelua: "Patrik Laineen kaltaiset tähdet kiinnostavat kaikkia suomalaisia"

Jukka Ritola
Patrik Laine ja joukko muita suomalaisia kiekkotähtiä nähdään tositoimissa TV5:n syksyllä esittämissä NHL:n otteluissa.

Discovery Networks Finlandin kanava TV5 esittää syksyllä kolme jääkiekkoliiga NHL:n ja kaksi KHL:n ottelua.

Discovery Networks Finlandin ja Viasatin, Viaplayn sekä Viasatin ilmaispalvelu Viafreen palveluja hallinnoivan Nordic Entertainment Group Finlandin solmima yhteistyösopimus mahdollistaa yhteensä viiden jääkiekko-ottelun esittämisen suorana lähetyksenä TV5-ilmaiskanavalla.

Discoveryn Networks Finlandin myyntijohtaja Elina Valtia kertoo M&M:lle, että Discovery ei "alan käytännön mukaisesti" kommentoi sopimussummia. Valtian mukaan hankkeella on kaksi kaupallista päätavoitetta.

"Haluamme profiloitua mainostaja-asiakkaillemme yhä enemmän laadukkaan tv-tarjonnan ja urheiluviihteen toimittajana. Lisäksi tavoitteemme on, että pystymme kiinnostavien urheilusisältöjen kautta antamaan asiakkaille mahdollisuuden tavoittaa isoja yleisöjä."

Ensimmäiset esitettävistä otteluista ovat Florida Panthersin ja Winnipeg Jetsin Helsingissä marraskuun alussa Hartwall Arenalla pelattavat NHL-pelit, joissa tositoimissa ovat suomalaiset kiekkotähdet Patrik Laine (Winnipeg Jets) ja Alexander Barkov (Florida Panthers). Kolmantena NHL-otteluna TV5 esittää Carolina Hurricanesin ja Arizona Coyotesin välisen koitoksen.

KHL:stä kanava esittää kaksi helsinkiläisseura Jokerien vierasottelua Dinamo Minskiä ja Spartak Moskovaa vastaan.

Jääkiekko on toiminut Discovery Networks Finlandin urheilutarjonnan veturina kuluvana vuonna. Discovery hankki Kansainväliseltä olympiakomitealta olympialaisten televisiointioikeudet vuosille 2018–2024. Sopimuksen myötä Discovery välitti Pjongjangin talviolympialaisissa helmikuussa pelatun miesten jääkiekkoturnauksen yksinoikeudella Suomessa.

Olympiajääkiekon lisäksi Discovery solmi tänä vuonna jääkiekon Liigan esitysoikeudet omistavan Telian kanssa yhteistyösopimuksen, jonka myötä TV5 esittää joka kuukausi suorana lähetyksenä yhden Liigan ottelun.

"Tavoitteemme on jatkaa olympiatarinaa sekä Liiga-tarinaa. Urheilua ja erityisesti liveurheilua seurataan hyvin yhteisöllisesti ja aktiivisesti. NHL on Suomessa hyvin suosittu ja hypetetty sarja. Tämä on meille hieno mahdollisuus", sanoo Elina Valtia.

Discovery on asettanut Valtian mukaan hankkeen yhteydessä mainosmyynnille tavoitteet, mutta ei kerro julkisesti tarkkoja lukuja. Valtian mukaan Discoveryn hankkeen yhteydessä asiakkaille tarjoamat spotti- ja sponsorointipaketit ovat "pitkälti hinnastomme mukaisia".

"Näkyminen Suomessa erittäin suositun NHL:n yhteydessä tuo mainostaja-asiakkaille paljon näkyvyyttä, joka on heille arvokasta. Näin ollen paketin hinta on kohtuullinen investointiimme nähden. Sen verran voin sanoa, että urheiluoikeuksien kaupallistaminen on kannattavaa", Valtia kommentoi.

Discovery uskoo Helsingissä pelattavien otteluiden olevan katsojamääriltään vetovoimaisimpia, jolloin kanavan on mahdollista tavoittaa 200 000 katsojaa yli 4-vuotiaiden katselijoiden joukossa.

"Uskomme myös muiden otteluiden nostavan prime time -katselumme keskiarvoa."

Jääkiekko on perinteisesti erityisesti miesten ja poikien seuraama laji. Elina Valtian mukaan Discovery uskoo syksyn lähetyksien tavoittavan myös laajempia kohderyhmiä.

”Patrik Laineen kaltaiset kiekkotähdet kiinnostavat kaikkia suomalaisia, myös muita kuin miehiä ja poikia. Uskomme voimakkaasti, että tällaiset henkilöt vetävät yleisöä aika laajallakin kohderyhmällä ja katsojia saadaan myös esimerkiksi naisten ja lapsiperheiden keskuudesta."

NENT Group Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrbackin mukaan kiinnostus NHL:ää kohtaan on ollut tänä syksynä Suomessa huomattavaa. Norrbackin mukaan yksi osoitus kiinnostuksesta on se, että liput Helsingin Global Series -otteluihin myytiin nopeasti loppuun.

"Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yhteistyö Discoveryn kanssa mahdollistaa otteluiden näyttämisen Viasatin ja Viaplayn lisäksi myös ilmaiseksi TV5:lla", Norrback toteaa tiedotteessa.

Ottelut nähdään Viasatin tv-kanavien ja suoratoistopalvelun Viaplayn ja TV5:n lisäksi Discoveryn digitaalisissa palveluissa Dplayssa ja Eurosport Playerissa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö