Donald Trumpin kampanjatiimin Twitter-tili blokattiin väliaikaisesti torstaina, kirjoittaa Reuters. Syynä lyhytaikaiseen estoon oli @TeamTrumpin jakama video, jonka kerrottiin rikkovan palvelun sääntöjä.

Kyseinen video käsitteli New York Postin kohua herättänyttä artikkelia, jossa väitettiin demokraattiehdokas Joe Bidenin ja tämän pojan Hunter Bidenin käyneen kauppaa ukrainalaisen energiayhtiön kanssa. Bidenin kampanja on kiistänyt Joe Bidenin tavanneen yhtiön edustajia.

Twitter on perustellut Trumpin kampanjatilin blokkausta sillä, että julkaisu sisälsi hakkeroitua ja yksityistä tietoa. Myös Valkoisen talon lehdistösihteerin Kayleigh McEnanyn ja New York Postin tilit blokattiin samoista syistä.

Republikaanien leiri syytti Twitteriä ”puhepoliisina” toimimisesta blokin seurauksena. Kritiikki johti lopulta siihen, että palvelu muuttaa käytäntöään hakkeroitua materiaalia sisältäviä tviittejä kohtaan. Jatkossa palvelu poistaa hakkeroitua tietoa sisältävät tviitit vain, jos niiden jakajana ovat hakkerit itse tai näiden yhteistyötaho. Tämäntyyppiset tviitit saavat jatkossa erityismerkinnän.

Sekä Trumpin kampanjan että McEnanyn tilit saivat luvan jatkaa toimintaansa myöhemmin torstaina. New York Post sen sijaan ei ole julkaissut mitään kahteen päivään, joten tili lienee edelleen jäissä. Trumpin kampanja sai myöhemmin julkaista videostaan muokatun version.

”Julkaisemme videon, jota Twitter ei halua sinun näkevän”, julkaisussa sanottiin. Myös presidentti Trump on kommentoinut Twitterin toimintaa kovin sanoin.

”Tämä tulee päättymään isoon oikeusjuttuun ja sillä voi olla sellaisia seurauksia, joita en haluaisi nähdä, mutta voi olla pakko.”

Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey on pahoitellut yhtiön viestintää kohun ympärillä, sanoen, ettei linkin poistaminen ilman sen kummempia perusteluja ollut hyväksyttävää toimintaa.