Twitter on kehittänyt toiminnon, jolla varoitetaan etukäteen sen sääntöjä rikkovista twiittauksista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos henkilön twiitti sisältää loukkaavaa tai Twitterin sääntöjä rikkovaa tekstiä, mutta on yhteiskunnallisesti merkittävä, se on piilotettu varoitustekstin alle, ja sen saa halutessaan näkyviin.

Normaalisti Twitter poistaa tällaiset twiitit tai estää käyttäjän. Uutta toimintoa käytetään vain, jos twiittaaja on valtion edustaja, pyrkimässä valtion virkaan tai twiittaajalla on enemmän kuin 100 000 seuraajaa, ja hänen henkilöllisyytensä on todennettu.

Yksi yllä mainitut kriteerit täyttävä ahkera twiittaaja on Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump, jolla on yli 61 miljoonaa seuraajaa. Trump on viime aikoina syyttänyt Twitteriä siitä, että se hankaloittaa hänen tilinsä seuraamista. Twitter ei ole silti koskaan poistanut Trumpin twiittejä tai jäädyttänyt hänen tiliään, vaikka presidentin twiitit usein loukkaavat hänen poliittisia vastustajiaan tai median edustajia.

Twitter perustelee nyt käyttöön otettua toimintoa sillä, että aiemmin se on hyväksynyt sen sääntöjä rikkovan sisällön julkaisemisen, mutta nyt se haluaa palauttaa julkisen keskustelun alustallaan terveelle pohjalle. Se haluaa tarjota kaikille avoimen paikan ilmaista mielipiteitään, mutta toisinaan vaikutusvaltaiset henkilöt voivat tuottaa kiistanalaista sisältöä, jota ei kuitenkaan voi poistaa alustalta sen yhteiskunnallisen merkittävyyden vuoksi.

Tästä Twitterin blogista voi katsoa, miltä uusi varoitustoiminto näyttää.