Sosiaalinen media

Jori Virtanen 13.7. 15:26

Twitterin spämmiluuta viuhuu – suursiivouksen hinta olikin yllättävän kova

Kuvituskuva / Colourbox

Eniten seuraajia valetilien poistohankkeessa on menettänyt Twitterin ikioma tili, @twitter.

Vihapuheen ja spämmin määrästä huolestunut Twitter kiillotti julkisuuskuvaansa ja siivosi urakalla valetilejä pois kunnon ihmisiä häiritsemästä. Twitter arvioi, että valetilien katoaminen ei todennäköisesti aiheuta isoakaan aaltoa Twitter-käyttäjien määrään. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Varietyn mukaan monet Twitterissä suositut julkimot, kuten Katy Perry, Taylor Swift ja Lady Gaga ovat menettäneet miljoonia seuraajia.

Vaikka miljoonien seuraajien menettäminen tuntuukin kovalta luvulta, todellisuudessa ison määrän faneja kerännyt julkkis on menettänyt arviolta kaksi prosenttia seuraajistaan.

Esimerkiksi Barack Obama menetti 2,3 prosenttia seuraajistaan, ja Justin Bieberiltä ja Rihannalta hävisi 2,5 prosenttia Twitter-seuraajsita.

Eniten on kuitenkin menettänyt Twitterin ikioma tili, @twitter. Se menetti hulppeat 12 prosenttia, eli 7,5 miljoonaa 62,85 miljoonasta seuraajastaan.

Twitter aikoo jatkaa suurta puhdistustaan. Pikaviestijätti arvioi, että kokonaisuudessaan spämmiluuta siivoaa pois kuusi prosenttia kaikista käyttäjätileistä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö