Mediakatsaus

M&M 13.11.2017 09:01 päivitetty 13.11.2017 09:17

Twitterin tuplaus kuohutti, Kevin Spaceyn henkilöbrändi lässähti - nämä aiheet kiinnostivat markkinointiväkeä

Kuvituskuva / Colourbox

Twitter tuplasi merkkimäärärajoituksensa viime viikolla, mikä innosti brändit aktivoitumaan. M&M koostaa maanantaisin kansainvälisissä lehdissä edellisellä viikolla eniten puhuttaneet aiheet.

Viime viikolla Twitter ilmoitti tuplaavansa viestien merkkimääränsä 140:stä 280 merkkiin tarjolle miltei kaikille käyttäjille. Maailmalla nähtiin, kuinka brändit ottivat heti ilon irti uudesta ominaisuudesta. Esimerkiksi luontomedia Nat Geo WILD tviittasi koko merkkimäärän edestä eläin-emojeja. Cookie Monster postasi lempisanansa lempiherkkullaan kirjoitettuna. Spotify arvuutteli seuraajiltaan kappaleiden nimiä emoji-arvoituksilla.

Adage murehti, mitä merkkimäärän muutos tarkoittaa yhteiskunnalle, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpilla on nyt mahdollista kertoa näkemyksistään alustalla entistä syvällisemmin. Kuluneella viikolla Trump oli virkamatkalla Aasiassa, mutta kiireestä huolimatta hän ehti kokeilla pidempiä Twitter-viestejä. Viestit olivat Trumpin normaaliin tyyliin verrattuna varsin muodollisia. Adweek veikkaakin, että on viestit on sanailtu hänen puolestaan, ja että on odotettava Trumpin paluuta arkeen, jotta uuden ominaisuuden vaikutukset näkyvät.

***

Ahdisteluskandaali on tuhoamassa yhdysvaltalaisnäyttelijä Kevin Spaceyn henkilöbrändin. Ahdistelu syytösten vuoksi Spacey leikataan kokonaan pois All the Money in the World -elokuvasta, uutisoi The Guardian. Elokuvan oli tarkoitus saada ensi-iltansa Yhdysvaltain filmi-instituutin elokuvafestivaalilla 16. marraskuuta, mutta elokuva päätettiin vetää pois ohjelmistosta. Uudeksi ensi-illaksi on valittu 22. joulukuuta.

Spacey oli elokuvassa öljymiljonääri Jean Paul Gettyn roolissa. Spaceyn kohtaukset kuvataan uudestaan, ja roolin tekee Christopher Plummer, joka tunnetaan muun muassa Sound of Music -elokuvan Georg von Trappina.

Tuotantoyhtiö Sony perusteli päätöstään korvata Spaceyn sillä, että se ei halunnut rankaista niitä 800 henkilö, jotka työskentelivät elokuvan parissa, vain koska koska yksi näyttelijä on toiminut väärin. Toissa viikolla House of Cards -tv-sarjan kuvaukset päätettiin keskeyttää ahdistelusyytösten takia.

**

Perinteisten medioiden tarina ei ole vielä täysin taputeltu, ainakin jos ennusteisiin on uskominen. Digiday kertoo Reuters Digital News Initiativen ennusteesta, jonka mukaan briteistä kuusi prosenttia maksaa tällä hetkellä uutisistaan. Ennusteen mukaan osuus kuitenkin kasvaa 20 prosenttiin tulevien 5-10 vuoden aikana. Ennusteen mukaan muutos johtuu siitä, että ihmiset alkavat tottua maksumalleihin netissä ja viihteessä esimerkiksi Netflixin ja Spotifyn myötä.

Jonkinlaista positiivista kehitystä onkin jo tapahtunut briteissä. Esimerkiksi Guardianin vapaaehtoisuuteen perustuvaan maksujärjestelmään on liittynyt jo puoli miljoonaa maksavaa lukijaa.

Samassa selvityksessä ilmeni, että Ruotsissa uutisistaan maksaa jo nyt 20 prosenttia ja Norjassa 26 prosenttia väestä.

**

Pikaviestipalvelu Snapchat ilmoitti viime viikolla uudistavansa sovelluksensa. Yhtiön mukaan ihmiset ovat valittaneet, etteivät he tiedä, miten sovellusta käytetään.

Snapilla ei ole mennyt häävisti talouspuolellakaan. Yhtiön arvioidut myynnit ovat laskeneet maaliskuusta asti, jolloin yhtiö listautui pörssiin. Vuoden kolmannella vuosineljänneksellä Snap ei yltänyt analyytikkojen odotuksiin. Yhtiölle ennustettiin 235,5 miljoonan dollarin liikevaihtoa, mutta sitä kertyi vain 207,9 miljoonan dollarin verran.

Digiday kuitenkin uutisoi, ettei Snapchatin kaikki toivo ole vielä mennyttä. Digidayn kyselyn mukaan Snapchatilta mainostilaa ostavat mainostajat odottavat toiveikkaasti palvelun ulkoasu-uudistusta ja näkevät positiivisina asioina palvelun alenevat hinnat sekä Snapchatin auttavaisen myyntitiimin. Julkaisun mukaan monet mainostajat pitävät Snapchatia kuitenkin kokeilualustana, johon ei laiteta suuria rahoja. Digidayn tekemän kyselyn mukaan kolme prosenttia eurooppalaisista julkaisijoista katsoo Snapchatin tuovan parhaat tuotot verrattuna Facebookiin, Twitteriin ja YouTubeen.

Brändit

23.02.2018 13:39

Nokia nousee tuhkasta: Brändiarvo kasvoi 71 prosenttia

Tuore raportti julistaa Nokian maailman nopeiten kasvavaksi brändiksi teleliikenteen infrastruktuuriin erikoistuneissa yrityksissä. Elisa ja DNA ylsivät 300 arvokkaimman teleoperaattoribrändin joukkoon.

Kommentti

23.02.2018 09:52

Toimisto, mitä oikein teet?

Jos potentiaaliset asiakkaat eivät tiedä, mitä ne markkinointi-, viestintä-, media- tai digitoimistolta voivat ostaa, heistä ei koskaan tule asiakkaita.