Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL:n Kultasulka 2013 -kirjoituskilpailun voitti Petteri Kankkusen ja Pär Österlundin teos Tykkäämistalous.

Hopeasulka jaettiin Sami Salmenkiven teokselle Digitaalitodellisuus. Kunniamaininnat annettiin Hannu Konttisen ja Jorma Hinkan teokselle Herbie Kastemaa, alitajunnan kalastaja sekä Pirjo von Hertzenin, Elina Melginin ja Leif Åbergin toimittamalle teokselle Vuosisata suhdetoimintaa - Yhteisöviestinnän historia Suomessa.

Kilpailuun osallistui yhteensä 21 kirjoitusta. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota siihen, miten teokset kohottavat alan arvostusta, tuottavat tietoa markkinointiviestinnän tuloksellisuudesta sekä kehittävät alan toimintaa.

”Tänä vuonna kilpailussa menestyivät digitaalista toimintaympäristöä käsittelevät teokset. Näissä kirjoissa oli vahvaa ja erikoistuvaa osaamista, joka välittyi myös lukijalle. Luimme kunnianhimoisia kirjoja, jotka olivat päässet yleisistä johdatuksista syvemmille ja sinisemmille vesille”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Harri Saukkomaa.

Lisäksi tuomaristo päätyi jakamaan kunniamaininnat kahdelle toimialan historiaa käsittelevälle teokselle.

Tuomariston mukaan Tykkäämistalous on ahaa-elämyksiä tarjoava aikalaiskuvaus, jossa käsitellään digitaalista toimintaympäristöä laaja-alaisesti ja oivaltavasti.

Tuomaristo piti Hopeasulalla palkittua Salmenkiven teosta kiehtovana sukelluksena digimaailmaan.

Tuomariston mielestä kunniamaininnan saanut Konttisen ja Hinkan teos on tarkkaan piirretty, intiimi henkilökuva, joka tarjoaa osuvan katsauksen markkinointiviestintäalan lähihistoriaan.

”Herbie Kastemaan työstä ja elämästä lukiessa unohtaa olevansa ammattikirjallisuuden parissa. Teos on kunnianosoitus taiteilijalle, joka on ollut todellinen suunnannäyttäjä ja uudisraivaaja alalla”, tuomaristo perustelee.

Tuomariston puheenjohtajana toimi hallituksen puheenjohtajaHarri Saukkomaa. Muut tuomariston jäsenet olivat toimittaja Miia Savaspuro Kauppalehdestä, toimitusjohtaja Timo Lepistö Nordic Morningista, copywriter ja hallituksen puheenjohtaja Vesa Kujala Dynamo Advertisingista, Social Media Manager Anna-Kaisa Varamäki Finnairista sekä MTL:n tiedottaja Stiina Laaksonen.

Hopeasulan saanut Digitaaliteollisuus ja kunniamaininnan saanut Herbie Kastemaa, alitajunnan kalastaja ovat Talentumin kustantamia.Talentum kustantaa myös Markkinointi&Mainontaa ja Talouselämää.