Ulkomainonta

Laura Kukkonen 14.12.2018 09:44 päivitetty 14.12.2018 10:04

Ulkomainonnan ohjelmallinen ostaminen tuli Suomeen – K-ryhmä houkuttelee opiskelijoita kanta-asiakkaiksi

K-ryhmä

Opiskelijan K-Plussa -kampanja on Suomen Ulkomainosliiton mukaan ensimmäinen tapaus, jossa hyödynnetään ohjelmallista ostamista ulkomainonnassa.

Ohjelmallinen ostaminen on jo arkipäivää verkkomedioissa ja digikanavissa.

Nyt K-ryhmä on tehnyt kampanjan, jossa se on ostanut ulkomainonnan mediatilan suoraan ja automaattisesti järjestelmien kautta ilman välikäsiä.

Ulkomainonnassa tällaista ei ole Suomessa aiemmin tehty, kertoo Suomen Ulkomainosliiton puheenjohtaja Klaus Kuhanen.

"Yksikään jäsenyrityksistämme ei ole raportoinut ohjelmallisesta Suomessa ennen tätä toteutusta", myös JCDecaux Finlandin toimitusjohtajana työskentelevä Kuhanen kertoo.

Ohjelmallisen ostamisen keinoin toteutettu kampanja markkinoi Opiskelijan K-Plussaa eli K-ryhmän kanta-asiakasohjelmaa, joka on räätälöity erityisesti korkeakouluopiskelijoille. Kampanja näkyy Helsingin ja Tampereen seudulla vielä ensi viikonloppuna. Mainonta on kohdistettu paikkoihin, joissa opiskelijat todennäköisimmin liikkuvat.

Ohjelmallisen ostamisen on toteuttanut K-ryhmän in house -markkinointitiimi, joka vastaa myös kampanjan suunnittelusta ja sen teknisestä toteutuksesta. K-ryhmän mukaan ohjelmallinen ostaminen mahdollistaa kampanjan reaaliaikaisen optimoinnin ja datan hyödyntämisen mainonnan kohdentamisessa.

Yhteistyökumppaneina toteutuksessa ovat olleet Adform ja JCDecaux.

Suomen toiseksi suurimman ulkomainosyhtiön Clear Channelin Suomen toimitusjohtaja Timo Tammi kertoo, että yhtiön verkostoissa aloitettiin ulkomainonnan ohjelmallinen ostaminen noin vuosi sitten, ensin Belgiassa ja sen jälkeen Isossa-Britanniassa.

"Suomessa olemme nähneet enemmän kasvupotentiaalia ja hyötyä asiakkaiden dataohjatuissa, dynaamisissa kampanjoissa, joissa sisältöä muutetaan vaikkapa esimerkiksi sosiaalisen median ohjaamana", Tammi sanoo.

"Suomessa emme ole tehneet yksittäisiä ohjelmallisia pilotteja, vaan hyödynnämme dataa kampanjoiden suunnitteluun ja tulosten parantamiseen", hän jatkaa.

K-ryhmä on hyödyntänyt kampanjansa rakentamisessa määrällistä ja laadullista dataa. Tämän avulla on arvioitu, millä alueilla ja milloin mainontaa kannattaa näyttää, kun tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman paljon opiskelijoita.

K-ryhmän dataohjatun markkinoinnin päällikkö Caroline Nykter sanoo, että ohjelmallinen ostaminen parantaa mainonnan kohdennettavuutta ja mitattavuutta, koska ostamista voi kontrolloida itse.

K-ryhmän opiskelijakampanja on jalkautunut myös digikanaviin. Kampanjassa on ostettu ohjelmallisesti display-mainontaa ja mukana ovat myös some-kanavat Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube ja Twitter.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

17.06.2019 15:56

Frantic nimitti Emma Laihon johtamaan suunnittelua

Laihon keskeisiä vastuualueita uudessa roolissa ovat Franticin suunnitteluyhteisön kehittäminen, asiakkaiden muotoiluosaamisen kehittäminen ja muotoiluverkostoissa vaikuttaminen.