Tammikuussa Visit Finland lanseerasi kampanjan, jossa hyödynnettiin tutkimustietoa, jonka mukaan suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa ja lähetti kutsun maailmalle tulla tutustumaan onnellisiin suomalaisiin ja Suomeen. Rent a Finn -kampanja on sittemmin herättänyt valtavasti kiinnostusta ympäri maailmaa.

”Saimme yli 6 000 hakemusta 124 eri maasta, mikä ylitti kaikki odotukset. Myös kyselyitä ja haastattelupyyntöjä on tullut lähes kaikista maailman kolkista. Tämä kertoo siitä, että Suomi-brändi ja live like a local -trendi innostaa. Suomi houkuttelevana matkailumaana on edelleen nousussa”, sanoo tiedotteessa Heli Jimenez, Visit Finlandin markkinoinnista vastaava johtaja.

Rent a Finn aktivoi tavalliset suomalaiset opettamaan rauhoittumisen taitoa ja luontoyhteyttä matkailijoille. Kesävierailuille suuntaavat matkailijat valittiin videohakemusten pohjalta eri puolilta maailmaa. Jokaisella heistä on oppaanaan tavallinen suomalainen, joka avaa kotinsa tai kesäpaikkansa muutamien päivien ajaksi. Yhteisiin aktiviteetteihin voi kuulua esimerkiksi kalastamista, veneilyä, saunomista, lavatansseja tai vaikka marjastamista vieraan oman kiinnostuksen mukaan.

”Visit Finland edistää monimuotoista matkailua Suomeen. Roolimme on avata ovia ja tuoda inspiroivia matkailumuotoiluja kokeiluun. Uskomme, että Rent a Finn -kokeilun myötä tavallisten suomalaisten kynnys avata kotinsa ja esitellä meille tavallista, mutta matkailijoille eksoottista arkeaan madaltuu”, pohtii Business Finlandin kansainvälisen matkailun edistämisestä vastaavan yksikön Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen tiedotteessa.

Miljardiluokan näkyvyys saavutettu

Rent a Finn on näkynyt maailman uutismedioissa, mutta myös sosiaalisessa mediassa. Kansainvälisen median aiheesta kirjoittamat artikkelit ovat tavoittaneet jo yli miljardi silmäparia, ja luku kasvaa jatkuvasti. Suomessa on vieraillut myös joukko kansainvälisiä toimittajia.

Onnellisuusoppaat ja kesällä Suomeen saapuvat Rent a Finn -matkailijat ovat:

Petri, Mathildedahl, vieraanaan: Amélie ja Rémi, Pariisi, Ranska

Petrin vieraaksi saapuvat Pariisista Amélie ja hänen isoveljensä Rémi. Amelié rakastaa luontoa ja sen rauhoittavaa vaikutusta, mutta suurkaupungin sykkeestä ei pääse usein irtautumaan luonnon helmaan. Hän luki lehdestä Rent A Finn -kampanjasta myöhään illalla ja innostui niin kovasti, että video oli pakko tehdä ja lähettää heti. Amélie on kirjailija Arto Paasilinnan suuri fani ja hän on hyvin innoissaan, että pääsee seikkailemaan kirjoissa kuvailtuihin maisemiin.

Timo, Punkaharju, vieraanaan: Flavia, Carlo ja Giada, Pesaro, Italia

Timon vieraaksi saapuvat Flavia ja hänen veljensä Carlo sekä veljen tyttöystävä Giada Pesadosta Italiasta. Tämä on heidän ensimmäinen vierailunsa Suomeen. Flavia on italian ja englanninkielen opettaja, jota kiinnostaa myös kuulla lisää maailmankuulusta, suomalaisesta koulujärjestelmästä. Hän harrastaa patikointia, ja koko seurue odottaa kovasti Timon tapaamista.

Hanna, Ansalahti, vierainaan: Yantao ja Zishuo, Luoyang, Kiina

Hannan vieraaksi Ansalahdelle saapuvat Yantao ja hänen poikansa Zishuo. Yantao toimii opettajana Luoyangissa, Kiinassa. Hän on kuullut vain hyviä asioita jokamiehen oikeuksista, luonnosta, saunomisesta ja pitkistä lomista. Hän toivoo saavansa kokea nämä heti ensimmäisenä vierailullaan Suomeen.

Esko, Rovaniemi, vierainaan: Preston, Marie, Savin ja Hobson, San Diego, USA

Esko ja hänen puolisonsa Maria saavat vierailulle kokonaisen perheen San Diegosta, Californiasta, USA:n länsirannikolta. Hammaslääkäri Preston ja hänen taitelijapuolisonsa Marie sekä heidän kaksi eloisaa lastaan Savin ja Hobson innostuivat ajatuksesta heti. Perheellä on vahva suhde luontoon ja he yrittävät käydä puistossa päivittäin. Heidän kotiseudullaan ympäristö on aavikkomaista ja he odottavat pääsevänsä metsään seikkailemaan. Muita toivomuksia on keskikesän aurinko, sauna ja tietenkin joulupukki

Laura ja Joni, Sodankylä, vierainaan: Angelina ja Connor, Guangzhou, Kiina

Laura ja Joni saavat Sodankylään kiinalais-englantilaisen pariskunnan, joka asuu Guangzhoussa. Angelina ja Connor tuntevat Suomen lähinnä joulupukista ja Euroviisuista. He odottavat kokevansa luontoa, hiljaisuutta ja löytävänsä tasapainoa elämään.

Juho, Nuuksio ja Porkkala, vierainaan: Shun ja Misato, Tokio, Japani

Elokuussa Juhon vieraaksi saapuu tuore morsiuspari: Shun ja hänen vaimonsa Misato. Shun haluaisi oppia saunakulttuurista lisää ja selvittää suomalaisen sisun syvimmän olemuksen. Misato on katsonut lapsuudessaan Muumeja ja toivoo rauhoittumista luonnon helmassa, lintujen laulaessa.

Katja, Helsinki, vieraanaan: Madeline, Köln, Saksa

Madeline on kasvanut pienessä saksalaiskaupungissa nimeltään Wermelskirche, jossa hetket luonnossa ovat olleet läsnä jokapäiväisessä elämässä. Tällä hetkellä hän opiskelee urheilumatkailua Kölnissä, mutta jotain tasapainottavaa tuntuu puuttuvan. Hän on innoissaan Katjan tapaamisesta ja odottaa joogaamista meren lähellä ja haluaa oppia yhdistämään kaupunkielämän luontohetkiin.

Linda, Utö

Lindan vieraat ilmoitetaan myöhemmin kampanjasivulla.