Rent a Finn -kampanjassa kahdeksan tavallista suomalaista toimii Suomeen saapuvien matkailijoiden onnellisuusoppaina. Satojen hakijoiden joukosta valitut oppaat avaavat kesällä 2019 kotinsa tai kesäpaikkansa vierailleen muutamien päivien ajaksi ja esittelevät oman tapansa lievittää stressiä ja rentoutua luonnossa. Valitut onnellisuusoppaat edustavat monipuolisesti Suomea aina Utöstä Sodankylään.

Kampanjan toteuttavan Business Finlandin Visit Finland -yksikön kansainvälisen markkinoinnin johtaja Heli Jimenez kertoo M&M:lle, että idea kampanjaan lähti siitä tosiasiasta, että luonnossa rentoutuminen on suomalaisille luonteenomainen keino lievittää stressiä ja parantaa omaa hyvinvointiaan.

"Olemme maailman onnellisin kansa. Aina puhutaan siitä, miten luonto tekee ihmisille. Ajatus lähti siitä, miten me saisimme tätä hyvää jalkautettua ja levitettyä myös matkailijoille ja houkuteltua sitä kautta lisää matkailijoita Suomeen", Jimenez kertoo.

Vsiti Finlandin valitsemille onnellisuusoppaille yhteistä on Jimenezin mukaan tietynlainen läsnäolon taito, rakkaus luontoon ja sekä kiireettömästä elämänrytmistä nauttiminen.

"Vierailun aikana matkailijat voivat kokea yhteyttä luontoon muun muassa siirtolapuutarhassa puuhaillen, veneillen, kalastaen, mökkeillen, saunoen tai marja- ja sienimetsässä samoillen".

Kyseessä on globaali haku. Kuka tahansa maailmalta voi siis hakea mukaan. Tämä hakuosa kestää huhtikuun 14. päivään saakka. Sen jälkeen hakijoiden joukosta valitaan vierailijoita, jotka tulevat Suomeen kesällä kesä- elokuun välillä oppaiden opastettaviksi muutamaksi päiväksi kukin itselleen parhaiten sopivaan aikaan.

Valittujen onnellisuusoppaiden joukkoon kuuluvat mm. urbaaneista luontoelämyksistä nauttiva helsinkiläinen opiskelija Katja, kalastusta harrastava Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko, Suomen eteläisimmällä saarella Utöllä asuvat Linda ja Niko sekä idyllisessä Mathildedalin kylässä asuva Petri.

Rentoutuminen luonnossa merkitsee jokaiselle onnellisuusoppaalle jotakin henkilökohtaista ja uniikkia.

"Luonnon hiljaisuus, joka huumaa mielen. Saa olla yksin ja läsnä. Tai raukea hetki saunan jälkeen seurana yksi olut", sanoo Mathildedalin kylässä asuva Petri.

"Meidän saarella on erilainen aikakäsitys. Siellä aika kulkee jotenkin hiljaisemmin ja hoppua ei ole", kertovat puolestaan Utöllä matkailijoita opastavat Linda ja Niko.

Rent a Finn -kokonaisuuden yhteistyökumppanina on valmennusyritys Hintsa Performance. Rent a Finn -sivustolla kuka tahansa voi tehdä oman elämän tasapainoa kartoittavan testin Hintsan mallin mukaisesti ja saada suosituksia stressittömämmän elämän ja kestävämmän suorituskyvyn saavuttamiseen.

"Nyky-yhteiskunta on täynnä virikkeitä ja rentoutuminen on haastavaa. Luonnossa vietetty aika auttaa pysähtymään ja palautumaan. Oman elämäntilanteen hahmottaminen on ensimmäinen askel kohti stressittömämpää elämää ja kestävämpää suorituskykyä", sanoo Hintsa Performancen operatiivinen johtaja Annastiina Hintsa.

Kampanjassa Visti Finlandin kumppanina toimii markkinointiviestintätoimisto SEK, joka on vastannut kampanjan ideoinnista ja luovasta toteutuksesta. Jimenez kertoo, että monella markkinalla operoiva globaali kampanja on Visit Finlandin suurin markkinointitoimenpide tänä vuonna.

"Kyse on siis merkittävästä panostuksesta. Tarkkoja budjetteja emme kuitenkaan julkista."