Kampanjasta on julkaistu eri medioissa jo yli 540 juttua, jotka ovat saavuttaneet yli 1,4 miljardia lukukertaa. Lukukerrat on laskettu julkaisujen levikeistä ja artikkeleiden keskimääräisestä huomioarvosta.

Osumien julkisuuden arvo on M-Brain Insightin laskelmien mukaan 3,6 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Rent a finn kiinnosti maailmalla – hakemuksia tuli yli 6000 ja nämä valitut pääsevät nyt onnellisuuslomalle Suomeen

Lue lisää: Rent a Finn -kampanja johdattaa matkailijat sinivalkoiseen sielunmaisemaan – "Olemme maailman onnellisin kansa"

Tammikuussa lanseeratussa kampanjassa hyödynnettiin tutkimustietoa, jonka mukaan suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa.

Visit Finland lähetti kutsun maailmalle tulla tutustumaan onnellisiin suomalaisiin ja Suomeen.

Eri puolilta maailmaa Pohjolaan saapui matkailijoita, joita isännöivät tavalliset suomalaiset. He toimivat kotiseuduillaan niin kutsuttuina onnellisuusoppaina raottaen suomalaista kulttuuria, luontoa ja mielenmaisemaa vierailijoille.

Alusta saakka maailmalla huomiota herättäneestä kampanjasta ovat uutisoineet lukuiset kansainväliset mediat, kutenForbes, Le Monde, Bloomberg, Fast Company, Insider sekä CNN.

Lisäksi kampanja kahmi markkinointialan arvostetuimmalla Cannes Lions -festivaalilla kolme shortlist-paikkaa. Kampanjassa Business Finlandin kumppanina on ollut SEK.

Vaikka onnellisuusoppaiden ja kansainvälisten matkailijoiden vierailut ovat jo tältä kesältä ohi, jatkuu kansainvälisen median kiinnostus kampanjaa ja Suomea kohtaan Business Finlandin mukaan edelleen vilkkaana.

”Matkailun kansainväliseen edistämiseen suunnattujen panostusten hyötysuhde on erinomainen. Rent a Finn on ehdottomasti matkailumarkkinoinnin tämän vuoden ilmiö, josta hienona todisteena kampanjan nappaamat kolme shortlistausta Cannes festivaaleilla”, toteaa Business Finlandin kansainvälisen markkinoinnin johtaja Heli Jimenez tiedotteessa.

Eräs Suomeen kampanjan kautta saapunut matkailija on Singaporesta kotoisin oleva Charlene, joka vietti viikon Ansalahdella onnellisuusopas Hannan kanssa.

Charlenen vierailusta tehtiin myös neliminuuttinen dokumentti, joka kuvaa suurkaupungin kasvatin sukeltamista suomalaiseen mökkimaisemaan ja täkäläiseen sielunelämään.

”Tämä on ollut elämääni mullistava kokemus. Voin tuntea onnellisuuden ja rauhan itsessäni", Charlene kertoo videolla.

Aktiivinen työ tuo tuloksia

Visit Finlandin kansainvälinen pr-työ on tuottanut tammi-kesäkuussa ympäri maailman jo yli 2 000 mediaosumaa, jotka ovat saavuttivat jopa 5,2 miljardia lukukertaa. Lukukerrat laskettu julkaisujen levikeistä ja artikkeleiden keskimääräisestä huomioarvosta.

Business Finlandin matkailua edistävä Visit Finland lähettää kymmeniä kansainvälisiä tiedotteita sekä tuo vuosittain satoja toimittajia ja bloggaajia Suomeen yksittäis- ja ryhmämatkoille tutustumaan eri alueisiin, kohteisiin ja markkinointiteemoihin.

Mediat edustavat lifestyle- ja matkailulehtiä, laajalevikkeisiä sanomalehtiä, eri teemaisia blogeja sekä TV- ja radio-ohjelmia.

”Mediamatkojen parissa tehty tiivis valtakunnallinen yhteistyö alueorganisaatioiden kanssa on loistava esimerkki yhteisestä onnistumisesta. Alkuvuoden mediaosumien julkisuuden arvo on jopa 17 miljoonaa euroa”, kertoo Heli Jimenez.

Julkisuuden arvo pyrkii kuvastamaan sitä, paljonko saavutetun julkisuuden rahallinen arvo olisi ollut. Julkisuuden arvon laskeminen perustuu maininnan pituuteen, mediakohtaiseen tavoittavuuteen sekä mediatyyppikohtaiseen ilmoitustilahintaan.

Alkuvuoden kahdesta tuhannesta mediaosumasta alueellisesti eniten osumia on tullut Saksassa (498). Toiseksi eniten osumia on tullut Japanissa (314), jonka jälkeen listalla ovat Kiina (290) ja Iso-Britannia (186). Kärkinelikon maat kuuluvat Visit Finlandin päämarkkinoihin, joilla tehdään pitkäjänteistä markkinointi- ja pr-työtä matkailun edistämiseksi.

Rent a Finn -kampanjan ja yleisten Suomi-aiheisten matkailujuttujen lisäksi kansainvälistä mediaa ovat kiinnostaneet kulttuuri-, luonto- ja ruokateemat.

Juttu muutettu 14.9. klo 16.16. Charlenen vierailupaikka oli Ansalahti, ei Anjalankoski, kuten artikkelissa aiemmin kirjoitettiin.