Kampanjat

Alex af Heurlin 1.11.2017 09:39 päivitetty 1.11.2017 13:20

Uniper jatkaa mainoskampanjaansa Fortumia vastaan – "Fortum aiheuttaa Suomen valtiolle mahdollista mainevahinkoa"

Uniperin toimitusjohtaja lyttää Fortumin ostotarjouksen uudessa mainoksessa. Hänen mukaansa kauppa on järjetön, vihamielinen yritysvaltausyritys.

Fortumin havittelema saksalaisyhtiö Uniper jatkaa poikkeuksellista mainoskampanjaansa Fortum-fuusiota vastaan.

Uniper on ostanut mainostilaa muun muassa Helsingin Sanomien ja Aamulehden keskiviikon lehdistä.

Koko sivun mainoksissa Uniperin toimitusjohtaja Klaus Schäfer nostaa esiin riskitekijöitä Fortumin ja Uniperin mahdollisessa fuusiossa.

"Me Uniperissa koemme olevamme vastuussa siitä, että Fortumin osakkeenomistajat ovat tietoisia mahdollisen kaupan seurauksista", Schäfer kirjoittaa.

"Oletteko tietoinen siitä, että ... Uniperin toiminnot ovat varsin rajallisesti yhteneväisiä Fortumin kanssa", Schäfer kysyy Fortumin osakkeenomistajilta.

Lisäksi Schäfer korostaa Uniperin hiili- ja kaasulaitoksien merkitystä ja niiden suurta hiilijalanjälkeä. Uniperin mukaan suuret hiilipäästöt olisivat "merkittävästi Suomen päästötavoitteiden vastaisia".

Lisäksi Uniperin toimitusjohtaja epäilee Fortumin taloudellisia voimavaroja Uniper-kauppaan.

"Fortum mitä ilmeisimmin koettelee taloudellista kestokykyään yrittäessään jopa yli kahdeksan miljardin euron yritysvaltausta, mistä voi seurata vaikutuksia sekä yhtiön luottoluokitukseen että kasvumahdollisuuksiin", mainoksessa todetaan.

Schäfer kutsuu Fortumin tarjousta mainoksessa "vihamieliseksi yritysvaltaukseksi". Lisäksi Fortum on Schäferin mukaan tehnyt tarjouksen ilman "due diligence -prosessia, pyytämättä Uniperin johdon tukea ja ilman omaa tietoaan suuresta osasta Uniperin liiketoimintaa".

"Fortum aiheuttaa erityisesti pääomistajalleen Suomen valtiolle mahdollista mainevahinkoa keskeisillä markkinoilla... mikäli kauppaa pidetään avaininfrastruktuurin vihamielisenä valtauksena."

Fortum teki tarjouksen Uniperin kaikista osakkeista syyskuun lopulla. Uniperin suurin omistaja E.On on jo hyväksynyt Fortumin tarjouksen, ja E.Onin omistusosuuden hankkiminen on Fortumin mukaan tarjouksen ensisijainen tavoite.

Fortumin suurin osakkeenomistaja on Suomen valtio.

Lähde: Kauppalehti

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö