Lentoyhtiöt

Ville Perttula 14.3. 14:57

United Airlines joutui taas PR-myrskyyn – matkustajan koira kuoli, kun se laitettiin matkustamon käsitavarahyllylle

United Airlines on pahoitellut tapahtunutta.

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö United Airlines on joutunut taas PR-ongelmiin, kun matkustajan ranskanbulldoggi kuoli Houstonista New Yorkiin matkalla olleen lennon aikana.

BBC uutisoi, että lentoemäntä oli halunnut laittaa koiran kuljetuslaukun käsimatkatavaroille tarkoitettuun säilytystilaan. BBC:n mukaan lentoemäntä on kertonut, että hän ei tiennyt, että laukussa oli koira.

New Yorkin Timesin haastatteleman silminnäkijän mukaan koiran omistaja oli kuitenkin kertonut lentoemännälle, että laukussa on koira sisällä.

United Airlines on ottanut kantaa tapahtuneeseen.

"Otamme täyden vastuun tästä tragediasta ja otamme osaa perheen suruun. Olemme valmiit tukemaan heitä", lentoyhtiö tiedotti.

Lentoyhtiö kertoo tutkivansa, mitä on lennolla on tapahtunut. Yhtiön mukaan lemmikkejä ei saa laittaa käsimatkatavarahyllylle.

CNN muistuttaa, että edellisestä isosta United Airlinesin PR-sotkusta on alle vuosi aikaa. Viime huhtikuussa matkustaja poistettiin rajuin keinon United Airlinesin lennolta. Tapahtuneesta kuvattu video levisi somessa hetkessä ympäri maailmaa.

Yhtiön toimitusjohtajan Oscar Munoz pyysi tapahtuneen jälkeen anteeksi, koska yhtiön joutui uudelleensijoittamaan matkustajia. Anteeksipyyntö tulkittiin tunteettomaksi.

Vain kuukausi ennen tätä yhtiö oli käännyttänyt legginsseihin pukeutuneita matkustajia lennolta. Asiasta seurasi myrsky somessa.