Suomessa järjestetään syyskuussa ensimmäistä kertaa katutaidefestivaali UPEA16. Festivaali levittäytyy syyskuun 3.–18. välisenä aikana Helsinkiin, Hyvinkäälle, Hämeenlinnaan, Kemiin, Riihimäelle, Turkuun ja Vaasaan.

Mukana on kotimaisia ja ulkomaisia taiteiljoita toteuttamassa suuren mittaluokan katutaideteoksia. Festivaalin järjestää Katutaideyhdistys Päävärit ry.

Maaliyhtiö Tikkurila on yksi festivaalin pääyhteistyökumppaneista ja lahjoittaa muraaleihin käytettävät maalit.

Festivaalitöissä on tarkoitus hyödyntää kaupunkitilojen erilaisia pintoja. Esimerkiksi Helsingissä katutaidetta ovat tekemässä ruotsalaisen katutaidekaksikon muodostama Graffitisthl, australialainen katutaiteilija Guido van Helten ja italialainen Tellas.

Viimeisin festivaalin varmistunut taiteilija, yhdysvaltalainen Andrew Hem toteuttaa osana festivaaliohjelmaa muraalin Vaasan paloaseman 30 metrin korkuiseen palotorniin.

UPEA16-festivaali on myös lyöttäytynyt yhteen Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin kanssa. Festivaalit viettävät yhteisiä julkaisujuhlia perjantaina Konepajan Brunossa, mutta juhlien lisäksi UPEA16 vie Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleille kaksi dokumenttielokuvaa.