Ranskan MM-kisoissa yhdessä USA:n joukkueen kanssa naisten jalkapallon maailmanmestaruuden voittanut Alex Morgan kertoo uutistoimisto Bloombergille aikovansa perustaa oman mediayhtiön.

Tuleva mediayhtiö aikoo Morganin mukaan keskittyä erityisesti nuorille tytöille suunnattuun tarinankerrontaan ja sisältöön, jonka tuottamisesta vastaavat naisurheilijat.

"Miesten urheilu on aina valokeilassa. Keskitymme urheilun parissa toimiviin naisiin jakaen tarinoita, joita uskoakseni monet haluavat kuulla ja joihin tytöille on tarjottava myös pääsy", Morgan kertoo.

Tarkemmat tiedot, kuten yhtiön tulevan nimen, Morgan pitää toistaiseksi omana tietonaan. Hänen mukaansa tarkoitus ei ole kuitenkaan lanseerata uutta mediaa yhteistyössä minkään merkittävän mediayhtiön kanssa.

MM-kisoissa kuudella maalilla turnauksen parhaan maalintekijän tittelin kahden muun pelaajan kanssa jakanut Morgan, 30, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt olla monessa mukana.

Morgan on kirjoittanut muun muassa jalkapallosta kertovan lastenkirjasarjan sekä esiintynyt komediaelokuvassa. Lisäksi hän on ottanut aktiivisesti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, kuten mies- ja naisjalkapalloilijoiden välisiin eroihin palkkauksessa.

Morgan herätti myös itse turnauksessa kohua, kun hän tuuletti välieräottelussa Englantia vastaan tekemäänsä maalia eleellä, joka muistutti siemausta teekupillisesta. Jotkut tulkitsivat eleen olevan suoraa naljailua brittiläisille, joiden kulttuuriin teehetket kiinteästi kuuluvat.

Morgan itse ei jäänyt sanattomaksi. Hänen mukaansa tuuletuksesta syntynyt kohu on yksi todiste siitä, kuinka naisurheilijoita koskevat erilaiset standardit verrattuna miehiin ja naisten muun muassa odotetaan käyttäytyvän menestyksen hetkellä miesurheilijoita nöyremmin.

"Näemme miesten juhlivan suurissa turnauksissa kaikkialla maailmassa, vaikkapa tarttumalla omiin haaroihinsa tai miten vain. Kun minä olen ottavinani siemauksen teekupista, olen itse asiassa ollut hämmästynyt ja huvittunut asiasta nousseesta kritiikistä, ja olen myös hieman pettynyt", Morgan kommentoi New York Postin mukaan.

Hän korosti myös, että spontaani ele ei ollut suunnattu erityisesti englantilaisia vastaan.