Artisti Anssi Kela juhlistaa joulukuussa 30-vuotista taiteilijauraansa Mun täytyy kävellä näin -elämäkertakonserttien sarjalla. Kelan esityksissä on samanlainen tunnelma kuin "Amerikan Anssi Kelan” eli Bruce Springsteenin Broadway-konserteissa: akustisten kappaleiden virtaa rytmittävät Kelat omat kelat.

Konserttikiertue alkaa tänään perjantaina 20. joulukuuta Helsingin Bio Rexistä.

Paitsi taitavana hittinikkarina myös ahkerana keikkailijana tunnettu Anssi Kela päätti panostaa jalkojensa hyvinvointiin ja suomalaiseen muotiin tilaamalla Saint Vacant -kenkämerkin taustalla toimivalta muotoilija Janne Laxilta mittatilauskengät.

Soittamiseen ja esiintymiseen räätälöityjen kenkien suunnittelussa on ergonomian lisäksi otettu huomioon käyttäjänsä tausta autourheilussa sekä lajin estetiikka.

Laxin Helsingissä käsityönä valmistamien kenkien materiaali on italialaista full grain -mokkanahkaa ja väri on tietenkin musta.

”Tämä oli erittäin inspiroiva tilaustyö, koska jalkineiden käyttötarkoitus on niin spesifinen”, kertoo Janne Lax.

”Erilaisten pedaalien ja soittimien käyttämiseen tarvitaan hyvä tuntuma kengänpohjan läpi. Lisäksi jalkineiden on oltava tukevat, mutta myös kevyet ja hengittävät”, suunnittelija lisää.

Kengät pääsevät tositoimiin perjantaina 20.12.2019 Bio Rex:in lavalla ja sadoilla keikoilla siitä eteenpäin, Lax tiedottaa.