Vaikka The Voice "palaa" ystävänpäivänä Kiss iksi, uudella, Bauer Media n Lontoosta lähtöisin olevan Kiss-brändin mukaisella kanavalla ei ole mitään tekemistä vanhan Kiss FM:n kanssa, Bauer Median Suomen toimitusjohtaja Leena Puntila kertoo M&M:lle.

Aiemmin SBS Discovery Radio n luotsaama Suomen The Voice tunnettiin Kissinä vuoteen 2007 asti. Bauer osti SBS Discovery Radion keväällä 2015.

Nyt lanseerattava Suomen Kiss tulee olemaan kansainvälisempi kuin yksikään muu suomalaiskanava, Puntila sanoo.

"Bauer Media on Lontoon levy-yhtiöiden naapurissa, he tekevät hyvin paljon yhteistyötä siellä. Se mahdollistaa meille pääsyn paljon lähemmäs kansainvälisiä artisteja kuin suomalainen radiokanava voi ikinä olla."

Luvassa on esimerkiksi artistihaastatteluja sellaisilta artisteilta, joilta niitä ei aiemmin olisi voinut haaveillakaan, Puntila jatkaa.

Kansainvälisyys ei Puntilan mukaan tarkoita sitä, etteikö kanavalla kuultaisi suomalaista musiikkia. Kyse on kanavan "flow'sta", ja tempo tulee olemaan nopeampi, hän sanoo.

Osa The Voicelta tutuista juontajista jää, osa lähtee, osa siirtyy Bauerin joulukuussa MTV :ltä ostamalle Radio Nova lle. Novalla kuullaan jatkossa muun muassa Anssi Honkasta ja Nina Backman ia. Kissin lopullista juontajakaartia Puntila ei suostu vielä paljastamaan.

Novan alihankkijasopimusneuvottelut yhä kesken

Bauer Media sai viime viikolla päätökseen yt-neuvottelut, joiden tuloksena se irtisanoo 21 työntekijää.

Bauerin mukaan irtisanomisten perusteena ovat liiketoimintojen ja organisaatioiden yhteensovittaminen, uudelleenjärjestelyt sekä päällekkäisten toimintojen poistaminen. Yli puolet irtisanomisista koski myyntitehtäviä ja muita myyntiin liittyviä toimintoja, kuten esimerkiksi kampanjasuunnittelua.

Omistajanvaihdoksen yhteydessä Bauer laittoi joulukuussa katkolle kaikkien Novan alihankkijoiden sopimukset. Tämä koski yhtä lukuun ottamatta kaikkia kanavan juontajia. Sopimusneuvottelut ovat Puntilan mukaan yhä kesken.

Puntilan mukaan neuvotteluiden taustalla on halu tehdä radiota uudella tavalla: toiveena on, että Suomeen muodostuisi saman tyyppinen itsenäisten ohjelmantuottajien verkosto kuin televisiopuolella.

"Televisio-ohjelmien tekijät eivät ole televisioyhtiöiden palveluissa, vaan ne ostetaan tuotanto kerrallaan. Tämän tyyppistä me olemme nimenomaan Novalla peräänkuuluttaneet, se on hyvin erilainen kanava kuin meidän muut."

"Voi olla että sinne tulee ihan uusia ohjelmakokonaisuuksia kevään kuluessa, kun näitä käydään läpi ja neuvotellaan."

Bauer Mediaan kuuluvat uudistuvan The Voicen ja Novan lisäksi valtakunnalliset radiokanavat Iskelmä ja Radio City. Bauerin paikallisradioita ovat Radio Pooki Raahessa, Play Radio Tampereella ja Radio Jyväskylä.