Suomalaiset televisionkatsojat ja televisioalan ammattilaiset ovat yhtä mieltä siitä, että kaikkien aikojen merkittävin suomalainen viihdehahmo on Uuno Turhapuro, selviää MTV :n teettämästä kuluttajatutkimuksesta.

MTV:n Think If Laboratories illa teettämä tutkimus toteutettiin kesäkuussa ja siihen vastasi yli 1 500 henkilöä. Tutkimusta täydennettiin myös media-alan ammattilaisten kyselyllä, johon vastasi yli 100 Televisioakatemia n jäsentä.

Suomalaisista Uunon valitsi suosikikseen 38 prosenttia vastaajista, ja Televisioakatemian edustajista näin teki 34 prosenttia. Pertti "Spede" Pasasen luomaa Uuno-hahmoa näytteli Spede Show 'ssa ja Uuno-elokuvissa Vesa-Matti Loiri.

"On mahtava huomata, että Uuno Turhapurolla on näin vankka sija suomalaisten ja televisioalan ammattilaisten sydämissä", MTV:n ohjelmajohtaja Kristiina Werner-Autio sanoo tiedotteessa. "Uunon merkitys onkin kiistämätön, kaikki tuntevat hahmon."

Toiseksi ylsi Neil Hardwick in ja Jussi Tuomisen samannimisen komediasarjan Reinikainen, jota näytteli Tenho Saurén. Ensimmäistä kertaa konstaapeli Reinikaisen hahmo löytyi jo sarjasta Tankki täyteen.

Kolmanneksi ylsivät porukalla Heikki Silvennoisen, Timo Kahilaisen, Heikki Hela n, Heikki Vihisen ja Olli Keskisen Kummelit.

TOP5 kaikkien aikojen merkittävimmät suomalaiset viihdehahmot suomalaisten mielestä

1. Uuno Turhapuro

2. Reinikainen

3. Kummelit

4. Kauppaneuvos Paukku

5. James Potkukelkka