Virolainen elokuvateatteriketju Cinamon avaa teatterin ensi vuonna Helsinkiin. Elokuvateatterin avajaisia on tarkoitus viettää vielä rakenteilla olevassa kauppakeskus Redissä syyskuussa 2018.

Cinamon on tehnyt sopimuksen noin 2 400 m2 vuokraamisesta. Elokuvateatterista tehdään noin 700-paikkainen. Viidestä salista suurimpaan mahtuu noin 220 katsojaa, muihin saleihin noin 120 katsojaa. Cinamon arvioi elokuvateatterin kävijämääräksi vuositasolla noin 250 000 katsojaa.

Cinamon Holdingin toimitusjohtaja Tatjana Tolstaya kertoo M&M:lle, että elokuvateatteriketjun Suomen valloitus ei jää Helsinkiin.

"Tarkoituksemme on avata elokuvateattereita ympäri Suomea isoihin ja pieniin kaupunkeihin. Ensi vuonna Cinamonilla on useita teattereita Suomessa."

Tolstaya ei tarkenna, mihin elokuvateattereita ollaan avaamassa.

Cinamon on perustettu vuonna 2005, ja sillä on yhteensä viisi elokuvateatteria Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Virossa Cinamonilla on Imax-elokuvateatteri. Imax-teatterit tunnetaan jättimäisistä valkokankaistaan ja tarkasta kuvasta.

"Toivottavasti Helsinkiin avataan Imax-teatteri pian. Rediin avattavaan teatteriin ei tule Imax-tekniikkaa."

Kauppakeskus Redin rakennuttaja SRV kertoo, että kauppakeskuksen tiloista on vuokrattu sitovin sopimuksin noin 60 prosenttia.

"Elokuvateatteri lisää kauppakeskuksen houkuttelevuutta ja uskon kävijöiden piipahtavan myös Redin ravintoloissa ja hyödyntävän muitakin viihdepalveluja", Redin asiakkuusjohtaja Pia Svensk SRV:ltä kertoo tiedotteessa.