Työ & Tila

Markkinointitoimisto Dynamo & Son vietti parikymmentä vuotta Kaisaniemessä.

”Pari kolme vuotta etsiskelimme tilaa, joka olisi toimivampi”, kertoo luova johtaja Ilkka Kärkkäinen.

Sellainen löytyi Kaikukadulta vanhasta Elannon pääkonttorista. Tarkemmin sanottuna Dynamo & Sonin uusi toimisto sijaitsee vuonna 1928 valmistuneen Elannon pääkonttorin ylimmässä kerroksessa, voimistelusalissa.

Art deco -rakennus palveli Elannon pääkonttorina vuosina 1928–1995, ja sen jälkeen siinä oli Helsingin opetusviraston tiloja.

Voimistelusali on rakennuksen monien muiden kolkkien tapaan Museoviraston suojelema eli pitkälti alkuperäisessä, urheilullisessa kuosissaan. Pitkän etsinnän jälkeen tila kolahti heti, sanoo Ilkka Kärkkäinen.

”Tilan henki on oikeastaan meidän dna:ssamme. Ei sitä ehkä ole koskaan kirjattu mihinkään, mutta dynamolaisuudessa on sellaista joukkuehenkeä, mikä meitä yhdistää. Se näkyy täällä.”

Voimistelusali jäi Museoviraston mieliksi alkuperäiseen muotoonsa koripallokoreja, rajaviivoja ja puolapuita myöten.

”Aikaisemmat toimistomme oli pilkottu, tämä on iso avokonttori. Emme ole aikaisemmin istuneet näin tiiviisti yhdessä”, Kärkkäinen kehuu.

Kaikukadun kulmilla on nyt markkinointialan säpinää, baarien ja ravintoloiden seassa. Naapurissa sijaitsee Bob the Robotin toimisto, samalle kadulle muuttaa syksyllä Miltton.

”Täällä on hyvää, luovaa säpinää. Alueen henki oli yksi ratkaisevista tekijöistä.”

Dynamo & Son

Työ: Markkinointitoimisto Dynamo & Sonin toimisto

Tila: Entisen Elannon pääkonttorin voimistelusali.

Suunnittelu: Arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema talo valmistui vuonna 1928.

Muuta: Rakennusta kutsutaan Väinöksi arkkitehti Vähäkallion ja Elannon entisen pääjohtajan Väinö Tannerin mukaan. Uudestisyntyneessä rakennuksessa on luovien toimistojen lisäksi muun muassa ravintoloita ja joogasali.