Laivaliikenne

M&M 17.2.2017 13:21 päivitetty 17.2.2017 13:52

Uusi laiva aloittaa liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä

Seppo Roth
Suomalaiset käyvät Tallinnassa sekä työn että vapaa-ajan merkeissä.

Viking Line kertoo tuovansa uuden laivan Itämeren liikenteeseen huhti-lokakuun väliseksi ajaksi.

Viking Linen mukaan Helsingin ja Tallinnan välinen reitti on selvästi suosituin Itämeren matkailijoiden keskuudessa.

Konserni kertoo perjantaina julkistamassaan tiedotteessa vastaavansa kysyntään tuomalla reitille uuden laivan, Viking Fasterin eli FSTR:n, ajalle 10.4.–22.10.2017. Uusi laiva on katamaraani, jolla matka taittuu alle kahdessa tunnissa.

Katamaraanin tulon myötä Viking Line kuljettaa kesällä Helsingin ja Tallinnan väliä parhaimmillaan 12 kertaa päivässä. Viking Linen mukaan monet suuntaavat Viroon työmatkalle tai ostoksia tekemään. Aiempina vuosina lisävuoroja on toteutettu M/S Mariellan ja M/S Gabriellan lisälähtöjen avulla. Suurempi määrä vuoroja tekee matkustamisesta konsernin mukaan entistä helpompaa.

"Yhä useampi suomalainen ja Suomessa käyvä turisti haluaa piipahtaa päiväreissulla Tallinnassa. Siksi päätimme kasvattaa kalustoamme pikavuoroaluksella. Tällä kertaa halusimme myös aloittaa lisävuorot jo keväällä ja jatkaa niitä pitkälle syksyyn", kertoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Viking FSTR:n matka-aika Helsingistä Tallinnaan on tunti ja 45 minuuttia. Laivassa on tilaa noin 850 matkustajalle ja kyytiin mahtuu kerrallaan 120 autoa.

Keväällä ja syksyllä Viking XPRS:n neljän vuoron lisäksi Viking FSTR ajaa neljästä kuuteen vuoroa päivässä. Heinäkuussa lähtöjä on yhteensä jopa 12 joka päivä, kun myös Helsinki–Tukholma-reitillä liikennöivät laivat Gabriella ja Mariella piipahtavat päivällä lisäksi Tallinnassa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö